Na een verdienstelijke partij tegen FC Moerbeke, was SK Klinge vorig weekend vrij. De grensjongens staan op de voorlaatste plaats en maken een vrij moeilijk seizoenstart mee. Het wordt uitkijken of ze punten kunnen sprokkelen op het veld van FC Eksaarde.

Jari Van Goethem (KSK Klinge). Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“Eerlijk gezegd voelen wij het niet echt aan als een moeilijk seizoen” stelt Jari Van Goethem. “We moeten eerder geduldig blijven verder werken en dan kan het snel in ons voordeel keren. We hebben heel wat matchen gedomineerd en goed gespeeld, maar waar we vaak leergeld betalen omdat we met een zeer jonge ploeg spelen. Stuk voor stuk jongens die binnen dit en drie jaar vaste spelers zullen zijn in het provinciaal voetbal. We maken nu eenmaal een aanpassingsperiode door waarin kleine foutjes iets te vaak door onze tegenstanders worden afgestraft. Ooit zei een goot voetballer ‘op het einde van de rit sta je waar je moet staan’.”

“De wedstrijd tegen Eksaarde is voor ons van groot belang. We willen de komende weken zeker niet met onze rug tegen de muur staan. Ik verwacht wel dat Eksaarde een hecht blok is. Persoonlijk ken ik de Eksaardse trainer heel goed aangezien hij de vader is van Gianni Van Gysel, die terugkomt uit blessure maar een sterkhouder is bij ons. Hij heeft wel al laten verstaan dat deze wedstrijd met stip staat aangeduid in zijn agenda. Ook onze kapitein, Anthony De Boey, heeft al samengewerkt met Jean-Marie Van Gysel, dus ook voor hem zal het speciaal zijn. Ik verwacht mij aan een pittige partij, met veel duelkracht. Het zal vooral belangrijk zijn om niet op achterstand te komen tegen Eksaarde. Zij hebben hun ommekeer al een paar weken geleden ingezet. Het lijkt erop dat zij aan hun remonte bezig zijn.”

“We hopen alvast een sterke terugronde te spelen, waarbij we uiteraard meer punten willen sprokkelen dan in de heenronde. Week na week wordt er zeer gretig getraind en het kan niet anders dan dat we daar vroeg of laat voor beloond worden.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – KSK Klinge