Door de promotie van de mannenploeg van ARB Hamme naar eerste nationale diende er ook een vrouwenploeg in competitie gebracht te worden. In de vrouwenreeks, zijnde eerste nationale, puurden de vrouwen van ARB Hamme in negen wedstrijden zeven punten.

De vrouwenploeg van ARB Hamme hier samen op de foto met de vrouwen van RWD Molenbeek. Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer
Coach Sanne Vanduffel (ARB Hamme vrouwen). Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“In augustus werd ik aangesproken om mee in het project van een vrouwenteam te stappen”, vertelt coach Sanne Vanduffel. “Ik zag dit direct zitten, al was het niet simpel om op korte tijd een team samen te stellen. We wisten ook nog niet tegen welk niveau van ploegen we zouden spelen. Onze eerste match was direct tegen topper FP Aarschot. Met enkele onervaren speelsters was het geen gemakkelijke opdracht, al waren de goesting en het enthousiasme groot. Daarna speelden we nog een paar moeilijke matchen, maar we zagen de ploeg verder groeien. We sloten ook enkele ervaren speelsters aan wat ervoor zorgde dat we beter gingen combineren en zelf kansen konden creëren. Tegen Futsal My Cars Chatelet sprokkelden we het eerste punt. En de confrontatie tegen La Squadra Mouscron sloten we winnend af. De laatste weken merken we dat we echt progressie maken. Zo wonnen we tegen Futsal Leuze met liefst 14-0. We zien het team week na week groeien, dus dat belooft voor de toekomst.”

Jana Van Duyse (ARB Hamme vrouwen). Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“Ondanks onze moeilijke start waren we direct een ploeg”, vult speelster Jana Van Duyse. “We vechten voor elkaar, zijn gemotiveerd en hebben veel goesting. De teamsfeer zit helemaal goed. Qua spel hebben we in tussentijd veel progressie gemaakt. Dit komt ook door de opbouwende kritiek van zowel coaches Sanne Vanduffel en Gunther Geerinckx als van sportief manager Jan Galle. Iedereen krijgt na de wedstrijd individuele feedback. De verrassende 14-0-overwinning tegen Futsal Leuze was een enorme opkikker voor ons. We spelen de komende weken tegen enkele topploegen, maar we zijn er klaar voor.” Voor wie de vrouwenploeg van ARB Hamme in actie wil zien kan zondag om 17u afzakken naar sporthal Meulenbroek voor de confrontatie tegen rode lantaarn Futsal Morlanwelz.

Fotoreportage ARB Hamme vrouwen – RWD Molenbeek