In het eerste weekend van het nieuwe jaar is er nog niet al teveel voetbalbedrijvigheid. Dat neemt niet weg dat men zich in Lebbeke alvast klaar maakt voor de komst van VV Bocholter op zaterdagavond. In de heenronde liep FC Lebbeke daar een flinke nederlaag op, maar zaterdag willen ze in eigen huis alleszins punten pakken.

Niels Loriers (FC Lebbeke).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Bocholt is een heel sterke tegenstander, het is een ploeg met een enorm kwalitatieve kern” luidt het bij kapitein Niels Loriers. “Het is een feit dat het zeker gen gemakkelijke wedstrijd zal worden. We zullen van de eerste tot de laatste minuut geconcentreerd moeten zijn en inzet tonen willen we iets van punten kunnen pakken.”

“De competitie is inderdaad bijna halfweg en we doen vijf punten beter dan vorig jaar op dezelfde moment. Dat neemt niet weg dat ik denk dat we onszelf niet genoeg beloond hebben. Op uitzondering van de wedstrijden tegen Bocholt en leider Hasselt, waar we twee non-matchen hebben gespeeld, hadden we naar mijn gevoel telkens een punt of zelfs drie punten kunnen nemen. Eigenlijk zijn de twintig punten die we hebben te weinig voor datgene dat we gebracht hebben. Maar dat is natuurlijk voetbal.”

“Indien onze efficiëntie, in beide zestienmeterzones, nog een tikkeltje beter kan, dan komen we met deze groep nooit in de problemen. Ik hoop dan ook, om samen met de ploeg, op dezelfde manier te presteren dan in de heenronde. In de eerste plaats is ons doel nog steeds het veilig stellen van het behoud. Uiteraard hopen we hier en daar eens uit te blinken in leuke wedstrijden.”

Voetbal – 2de afdeling B (M) – FC Lebbeke