De dames van JTV Dero Zele-Berlare A moesten vorig weekend de duimen leggen tegen VC Wingene. Morgenavond staat voor hen de interfederale bekermatch tegen Lizards Lubbeek-Leuven op het programma. We hadden hierover een babbel met Yoni Vercauteren.

Yoni Vercauteren (JTV Dero Zele-Berlare dames A) ziet de bekermatch helemaal zitten. Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“We kijken eerder teleurgesteld terug op de competitiematch tegen VC Wingene” aldus Yoni Vercauteren. “Het was ook een heel vreemde match. Zij die volgden via livescore of enkel de setstanden zagen wensten ons proficiat met de spannende match. Maar zij die de match hebben gezien, zullen bevestigen dat we er veel meer hadden kunnen uithalen.”

“We hadden minstens de eerste set moeten pakken en dan hadden we mogelijks een heel andere match kunnen krijgen. Het is wel jammer om zo huiswaarts te moeten rijden en dan al zeker door de onsportiviteit van de thuissupporters tijdens de match en van de speelsters na de match. Ik vind zulk gedrag heel erg jammer.”

“Maar goed, we hebben onze fouten geanalyseerd en hebben deze week enorm hard getraind. We stomen ons nu klaar voor de bekermatch tegen de Lizards. Ons team is klaar om er ‘vollen bak’ in te vliegen. Dus hop naar de volgende match, we kijken tevens vol positiviteit uit naar het vervolg van dit seizoen, laat het maar komen.”

“Het klopt dat we op een gedeelde zesde plaats staan. Maar ik blijf altijd positief, het klassement kan in de middenmoot nog alle kanten op. We kijken er enorm naar uit om de komende matchen te spelen. Ik kijk verrast naar het competitieverloop, elk weekend gebeuren er vreemde, verrassende, dingen in onze reeks. Het is duidelijk dat iedereen van iedereen kan winnen of verliezen. Dat houdt er alvast de spanning in.”

“Ik verwacht van het verdere competitieverloop zeker nog heel wat goeie dingen. We beschikken, door ongelukkige blessures, over een beperkt team maar we zijn wel een hecht team. Elke training, elke match staan we er voor elkaar en weten wat we aan elkaar hebben. We gaan in het verdere verloop onze vechterslust tonen en knokken voor de overwinningen. Ik kijk er enorm naar uit. Je zou de rest van het seizoen als volgt kunnen samenvatten: een gezonde portie spanning met een grote dosis vechterslust en een vleugje ambiance zoals het hoort binnen onze ploeg.”

Volleybal – 3de nationale (V) – JTV Zele-Berlare