In tweede nationale van het damesvoetbal trok Bosdam aan het langste eind in de wedstrijd tegen E. Mazenzele. De Beverse dames wonnen met 5-2, dankzij drie doelpunten van Silvy Michiels en twee van de ingevallen Charlotte Van Den Heule. In het klassement staan ze op de zesde plaats en zijn genaderd tot op één punt van E. Mazenzele. Morgen maken ze de verplaatsing naar VVC Brasschaat. We vroegen coach Dimitri Boon om een reactie.

De dames van Bosdam Beveren trekken richting Brasschaat op zoek naar drie punten. Foto: RV.

“In de laatste twee jaar waren er een paar trainerswissels” aldus Dimitri Boon. “Dit bracht toch wel wat onzekerheid en weinig zelfvertrouwen mee bij de speelsters. Jammer genoeg lag ook de fysieke paraatheid eerder aan de lage kant. Dit werd geïllustreerd in de wedstrijden tegen Famkes Westhoek en tegen leider Club Brugge waar we na zestig minuten fysiek tekort kwamen.”

“We hebben na de jaarwisseling heel wat werk verricht, zowel op tactisch als op fysiek vlak. Dit was met een vrij bepekte kern en enkele langdurig geblesseerden niet altijd eenvoudig. Stilaan beging het werk zijn vruchten af te werpen, dat was het voorbije weekend duidelijk merkbaar tegen rechtstreeks concurrent E. Mazenzele.”

“We wisten dat het op tegen Mazenzele een moeilijke wedstrijd ging worden, gelet op de ervaring waar deze groep over beschikt. In het eerste halfuur hadden we wat tijd nodig om ons aan te passen tegen de sterk startende bezoekers. Ze waren wel het meest in balbezit, al waren ze niet echt gevaarlijk behalve op enkele stilstaande fases. Wij wisten er enkele keren goed uit te komen en scoorden snel twee doelpunten.”

“Na de rust werd het 2-1, maar in plaats van onze voorsprong te verdedigen trokken we volop in de aanval wat ons een tiental kansen opleverde. Hier werd eigenlijk wat mee gemorst, maar toch leverde ons dit een 5-2 overwinning op.”

“We hebben nu 12 op 18 en blijven naar boven kijken aangezien er nog 21 punten te verdienen zijn. Uiteraard houden we beide voetjes op de grond, maar we spelen elke wedstrijd voor de winst. We gaan morgen tegen Brasschaat dan ook vol aan de bak, elke wedstrijd telt.”

“Deze groep toont naar volgend seizoen toe ambitie, tegelijkertijd zoeken we versterking om te kunnen concurreren met de top.”

Voetbal – 2de nationale (V) – Bosdam Beveren – dames