FC Hoogeinde won vorig weekend met 0-2 op het veld van Zaffelare B. Hiermee handhaaft het team van Glenn Van Roeyen zich op de tweede plaats. Zondag moeten ze aan de slag tegen VK Tielrode.

Coach Glenn Van Roeyen (FC Hoogeinde). Foto: RV.

“We hebben het op Zaffelare B zeker niet gemakkelijk gehad” blikt Glenn Van Roeyen terug. “Ik vond hen veel gretiger dan ons. Vooral in de eerste helft bakten we er niet veel van, al kwamen we na een kwartier gevleid op voorsprong. Het was Zaffelare dat in de eerste helft de beste kansen kreeg, maar Bram Schampelare hield met enkele sublieme reddingen zijn netten schoon.”

“Onze tweede helft was iets beter, we probeerden iets meer te voetballen. Dit resulteerde in enkele kleine kansjes, al was de grootste kans voor de thuisploeg. We mochten ons gelukkig prijzen dat hun afwerking niet op scherp stond. Op vijf minuten voor affluiten lukte ons dan toch de 0-2 via Cengiz Kaplan. Zo zijn we er ingeslaagd om na een mindere wedstrijd toch drie belangrijke punten te pakken in de strijd voor een eindrondeticket. Uiteraard zijn we momenteel heel tevreden met onze tweede plaats in het klassement.”

“Zondag komt Tielrode op bezoek en ook die wedstrijd moet gewonnen worden. Het is duidelijk dat we vanaf de start van de match veel gretiger gaan moet zijn. Indien niet wacht ons tegen een jonge ploeg, die er steeds voor gaat, een moeilijke namiddag.”

“In de strijd voor de eindronde blijft het met nog acht speeldagen razend spannend. Elke week schommelt het in het klassement tussen plaats twee en negen, dat houdt in dat er nog steeds acht clubs meestrijden voor de eindronde. We moeten dus in de resterende matchen nog keihard werken en vooral naar onszelf kijken. Om in die top vijf te blijven moeten we er elke week alles aan doen om die drie punten te pakken. Met deze schitterende groep heb ik er als trainer het volste vertrouwen in dat dit gaat lukken.”

Voetbal – 4de provinciale E (M) – FC Hoogeinde