Op de eerste speeldag van de play-up in tweede landelijke moest Panters Baasrode de duimen leggen tegen een te sterke Oostende ploeg. De kustjongens tellen maar liefst zes punten meer dan hun naaste achtervolgers. Bij Panters hoopt men zaterdagavond thuis te kunnen aanknopen met winst tegen Houtem.

Jarne Van der Straeten (BBC Panters Baasrode). Foto: Dorien Verhulst.

“Finexa bleek zondag inderdaad te sterk te zijn voor ons” aldus Jarne Van der Straeten. “We zijn nochtans sterk aan de wedstrijd begonnen en konden in het eerste kwart aansluiten bij Oostende. Jammer genoeg verliep het daarna moeilijker in de aanval waardoor de thuisploeg kon uitlopen. Het waren vooral Van Hee en Fridenbergs die ons met hun scorend vermogen pijn deden. Al durf ik toch te stellen dat, ondanks de score, onze defensieve druk goed zat. Het was enkel in het laatste kwart dat onze intensiteit in defence zakte, waardoor de kloof groter werd.”

“De komende speeldag treffen we met Houtem een ploeg waartegen we al uitkwamen in de Beker van Oost-Vlaanderen. Helaas hebben we die wedstrijd verloren, hoewel we in de eerste helft duidelijk de betere ploeg waren. In de tweede helft was het net omgekeerd. In die wedstrijd ontbraken wel enkele spelers waardoor we niet op ons sterkst stonden. Dit weekend spelen we thuis en met onze sterke thuisreputatie moeten we Houtem zeker kunnen kloppen. Met de steun van onze supporters presteren we altijd net iets extra.”

Basketbal – 2de landelijke  (M) – BBC Panters Baasrode