Na een spannende wedstrijd tussen Gimm-e Waasland Kruibeke trokken de dames van VC Flygha aan het langste eind. Vanavond ontvangen ze in eigen huis BMV Beveren-Melsele, dat nog steeds in strijd zijn voor een top drie plaats.

De dames van VC Flygha Grembergen Hamme A. Foto: RV.

“De zege tegen Kruibeke heeft enorm veel deugd gedaan” klinkt het tevreden bij coach Stefan Coppens. “In een felbevochten wedstrijd zijn we tot het uiterste moeten gaan om de drie punten mee huiswaarts te kunnen nemen.”

“Met onze opslag konden we in de twee eerste sets druk zetten. Aangezien de afspraken in verdediging goed werden uitgevoerd kregen we ruimte om onze aanvallende kwaliteiten te laten renderen. In de derde set kwam de thuisploeg beter in de match en verloren wij deels de greep op de wedstrijd. Dankzij enkele wissels hebben we ons niveau terug kunnen opschroeven en sloten we de vierde set winnend af.”

 “Als nieuwkomer in deze reeks was het niet meteen duidelijk welke ambities we konden waarmaken. Naast het gegeven dat we een reeks hoger speelden, moesten we ook vier nieuwkomers inpassen. Jammer genoeg vielen er al snel drie speelsters uit. Ondertussen is het wel duidelijk dat we onze plaats in Promo 1 zeker waard zijn.”

“Tegen onze directe concurrenten hebben we met elf op vijftien voldoende punten kunnen halen. In onze wedstrijden tegen de betere teams hebben we vaak goed weerwerk kunnen bieden. Dit leverde ons trouwens wat extra punten op. Het resultaat is dat we nu op de zevende plaats staan, een plaats die we zeker willen vasthouden. Indien we nog enkele wedstrijden zouden kunnen winnen, stijgen we misschien nog een plaatsje.”

“Met de thuiswedstrijd tegen BMV Beveren-Melsele staan we vandaag voor een nieuwe uitdaging. Zij beschikken over een goede en ervaren ploeg, maar dat neemt niet weg dat wij geloven in onze eigen kracht. Ik verwacht mij dan ook aan een bijzonder intense wedstrijd tussen twee teams die alles zullen geven. Op training voel ik duidelijk dat de speelsters gemotiveerd zijn om onze plaats in het klassement te consolideren en als het even kan nog te versterken.”

Volleybal – Dames Promo 1 (V) – VC Flygha Grembergen Hamme