Na de nipte nederlaag tegen leider BC Lede heeft BBC Wuitens Hamme met 70-76 gewonnen van BBC Destelbergen. Hiermee staan de Wuitens, op twee wedstrijden voor het einde, op een gedeelde vierde plaats. Het is nu wel drie weken wachten op de volgende wedstrijden, wat het ritme zeker niet ten goede zal komen.

Coach Steven Mijs (BBC Wuitens Hamme). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

 “We hebben tegen Destelbergen niet zo een goede eerste helft gespeeld” klinkt het bij coach Steven Mijs. “We kenden in die periode wel veel pech in de afwerking, waardoor we met een 33-28 achterstand de rust ingingen. Dit hebben we in de tweede helft goed gemaakt. Het kon weliswaar beide kanten uit, maar ons snelle spel heeft voor een 70-76 overwinning gezorgd.”

“Na drie keer winst en driemaal verlies in de play-ups hebben we terug kunnen aanknopen met een overwinning. Het zijn natuurlijk allemaal goeie ploegen, die sterk aan elkaar gewaagd zijn. We spelen eigenlijk voor niks meer, maar een top vijf plaats zou mooi zijn om het seizoen mee af te sluiten.”

“Er volgt nu inderdaad weer een pauze van twee weekends, waardoor het seizoen zeer lang duurt. Ik zie gelukkig bij de spelers dat ze er nog goesting in hebben en dat iedereen het seizoen in schoonheid wil afsluiten. Er wacht ons nog een uitwedstrijd tegen Feniks B op 22 april en een laatste thuismatch op 30 april tegen Sgolba Aalter B. Uiteraard volgt er na die wedstrijd nog een leuk feestje.”

Basketbal – 2de provinciale (M) – BBC Wuitens Hamme