Met doelpunten van Amber Vancauwenberghe en Barbara Claessen stonden de dames van KSK Beveren bij de rust 0-2 voor. De bezoekster konden echter niet verhinderen dat FC Evergem Center na de rust terug op gelijke hoogte kwam. Het was uiteindelijk Noor Borgermans die op vijf minuten voor affluiten de 2-3 eindcijfers vastlegde.

Logo KSK Beveren (RV).

“In de strijd voor de derde plaats zijn deze drie punten heel belangrijk” klinkt het bij T1 Dimitri Claus. “Met slechts elf fitte speelsters wisten we dat ons met de verplaatsing naar Evergem een moeilijke opdracht wachtte. Maar hoe dan ook wilden we de drie punten mee naar Beveren nemen.”

“In een nieuwe opstelling zijn we goed aan de match begonnen. Na een knappe rush zette Lise De Blieck goed voor en dankzij een geweldige inspanning van Amber Vancauwenberghe stond het 0-1. Iedereen zette zich in en kweet zich, ook in balverlies, van zijn taken. Op uitzondering van enkele afstandsschoten was Evergem eigenlijk nooit gevaarlijk. Op vijf minuten voor de rust konden we onze voorsprong verdubbelen dankzij de koelbloedige afwerking van Babs Claessen. We konden dus gaan rusten met een 0-2 voorsprong. ”

“De opdracht was dan ook om na de rust rustig te blijven, de ruimtes klein te houden en snedig uit te komen. Het was tevens de opdracht om zo snel mogelijk de 0-3 te maken. Jammer genoeg zijn we na een amper één minuut niet scherp genoeg en stond het 1-2. Uit dit doelpunt tankte Evergem vertrouwen en ging op zoek naar de gelijkmaker.”

“Na de rust hebben we zelf te weinig gebracht en wisten we de ruimte niet te benutten. Na een licht toegekende vrije trap lukte de thuisploeg dan de gelijkmaker. Evergem pepte zich nog meer op, maar echte kansen kwamen er niet meer. Ook wij slaagden er niet in om nog echte kansen te creëren. Het gevolg was dat er veel middenveldspel te zien was.”

“Ik wil toch ook wel een compliment geven aan Lore Lanotte die voor het eerst op het middenveld speelde. Zij heeft zich echt wel voor 200% gegeven. In de slotfase zijn we er dan toch ingeslaagd om Noor Borgermans alleen voor de keeper te krijgen. We weten dat ze zoiets niet laat liggen, waardoor het dus 2-3 werd.”

“Op basis van onze eerste helft denk ik dat we de drie punten verdiend hebben mee genomen naar Beveren. Aan onze kant moet de tweede helft beter. Toch ook mijn complimenten aan gans mijn spelersgroep die er 97 minuten vol voor gegaan is.”

“Met wedstrijden tegen Merelbeke, Zele en Brakel resten ons van de vijf matchen nog drie thuiswedstrijden. In de eerste twee kan alles, tegen Brakel moet niets. Het is wel degelijk onze ambitie om die derde plek vast te houden. We gaan alleszins alles aan doen en ons vel duur verkopen.”

Voetbal – 1ste provinciale (V) – KSK Beveren