De voorbije speeldag behaalden de dames van BC Sint-Niklase Condors een 69-61 overwinning tegen het nummer drie Gent Oost-Eagles. Er wachten hen dit seizoen nog vijf wedstrijden, te beginnen zaterdag met de thuismatch tegen Hotshots Destelbergen A.

De damesploeg van Sint-Niklase Condors. Foto: RV.

“Voor de match tegen Gent Oost-Eagles waren er enkele afwezigen, hierdoor waren er slechts acht dames beschikbaar” luidt het bij coach Pieter Foubert. “We zijn slecht aan de wedstrijd begonnen waardoor we na enkele minuten wedstrijd al tegen een achterstand van tien punten aankeken. Gelukkig wisten we ons terug in de match te knokken.”

“Verdedigend deden alle acht mijn spelers uitstekend hun taken, wat resulteerde in enkele knappe fast breaks. Het resultaat was dat we met een 38-29 voorsprong konden gaan rusten. Ook in de tweede helft gingen we slecht van start waardoor we terug op achterstand kwamen. Positief was dat ze alle acht knap weerwerk boden.”

“Niettegenstaande ons beperkt aantal speelsters, maar ten opzichte van Gent, bij momenten ook het tekort in centimeters was de wil om te winnen er zeker en vast. We sloten, met een knappe laatste quarter, deze match winnend af.”

“Er resten ons inderdaad nog vijf wedstrijden, waarvan we er drie thuis spelen. Deze willen we kost wat kost zeker winnend afsluiten. Op 11 mei spelen we dan onze laatste match van het seizoen op Bavi Gent. Dit wordt voor enkele van onze speelsters mogelijks hun laatste wedstrijd. Het spreekt voor zich dat we als ploeg deze match absoluut willen afronden met een overwinning.”

Basketbal – 1ste provinciale (V) – BC Sint-Niklase Condors dames