In de interprovinciale eindronde moet KSK Beveren het komend weekend opnemen tegen Fenix Humbeek. In een rechtstreeks duel om de titel verloor Humbeek, op de laatste  speeldag, van Wambeek Ternat met 2-0. Bij de Waaslanders is de eerste zorg voor T1 Kristof Smet om een ploeg tussen de lijnen te krijgen.

Coach Kristof Smet (KSK Beveren). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Eigenlijk weet ik op dit ogenblik zo goed als niks over onze komende tegenstander” aldus Kristof Smet. “Wat ik wel weet is dat zij over een mooi complex beschikken met kunstgras. Ik ben wel heel benieuwd wat we nog kunnen brengen. Het team is heel erg uitgedund en moe na een mooi en geslaagd seizoen.”

“Het zal vooral puzzelend worden en afwachten hoe het evolueert met het aantal fitte spelers. Zo heeft Niels De Pauw op Grembergen zijn pols gebroken en moet Jochen Vergauwen deze week een operatie ondergaan. Net als de spelers die al langere tijd uit zijn is ook Johan Segers nog steeds niet inzetbaar.”

“Het wordt bang afwachten, ik hoop dat ik aan elf fitte spelers geraak. De vorige wedstrijd had ik maar net twaalf A-kernspelers en drie beloften, daar vallen er dus twee A-kernspelers van af. Bovendien zijn er van die tien nog twee twijfelachtig. Ik sta eigenlijk wat machteloos, het is bijzonder jammer. Eigenlijk is de kern van 28 man herleid naar 12. Uiteraard gaan we er het beste van maken en alles geven voor de club, want daarvoor moet je het doen. We zullen met hart en ziel strijden en de waarden en kleuren van de club verdedigen.”

Voetbal – 1ste provinciale (M) – KSK Beveren