Met drie overwinningen op rij heeft Scheldejeugd Temse het seizoen op een positieve manier afgesloten. Op de laatste speeldag wonnen ze, na verlengingen, met 55-52 van Bavi Gent.

Logo Scheldejeugd Temse (RV).

“We hebben nog maar eens getoond dat we in eigen huis elke ploeg aan kunnen” klinkt het tevreden bij Mathias Vermeulen. “Het is vooral defensief dat we een zeer sterk blok gevormd hebben. Dit vergde heel wat energie van de spelers, wat ons offensief wat parten speelde.”

“We wisten dat we tegen de sterke verdediging van Bavi Gent zeer weinig ruimte zouden krijgen. Deze wedstrijd stond vooral in het teken van het afscheid van onze kapitein Michiel Van Haver. Hij heeft nog een vijftiental minuten kunnen spelen en maakte daarin de beslissende driepunter. Dit was echt het mooiste scenario dat we konden bedenken. De sfeer was dan ook enorm.”

“Voor mij was Bavi Gent de meest constante ploeg dit seizoen, dit maakt dat ze verdiend kampioen zijn. Algemeen genomen mogen we zeer blij zijn met ons seizoen, temeer het onmogelijk was om op voorhand in te schatten was wat we konden ambiëren. We wilden vooral een gezond seizoen draaien, zonder zorgen en dat is gelukt.”

“We zijn zeer goed aan het seizoen begonnen, jammer genoeg hebben we een – te – grote dip gekend na nieuwjaar. Positief is zeker dat we het seizoen eindigen met een drie op drie, waarbij twee matchen tegen twee deelnemers aan de play-offs. Achteraf zou je kunnen stellen dat er meer in zat, maar we zijn oprecht tevreden.”

Basketbal – 1ste provinciale (M) – Scheldejeugd Temse