Na een turbulent competitieslot tikt HRS Haasdonk af op de derde plaats. Hiermee verzekerden de mannen van de Poerdam zich van een plaats in de eindronde. Hierin wacht hen zondag een verplaatsing naar het West-Vlaamse Rumbeke.

Jochen Calle (HRS Haasdonk). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Uiteindelijk kunnen we terugblikken op een mooie derde plaats” aldus Jochen Calle. “We moeten ons tegen Rumbeke voorbereiden zoals we gedaan hebben voor de match tegen SK Berlare. Je mag er zeker van zijn dat we enorm gefocust de eindronde aanvatten. Het doel van de spelers is alvast om die stap hogerop te kunnen zetten. Heel wat spelers uit onze kern hebben in het verleden al in de nationale -jeugd – reeksen gevoetbald. Het spreekt voor zich dat ze daar graag terug naartoe willen.”

“We trekken zondag voor de eerste ronde inderdaad naar Rumbeke, een ploeg die ikzelf niet ken. We moeten vooral naar onszelf kijken. Willen we de eerste rond overleven dat moeten we ons beste voetbal op de mat brengen. Laat het ons maar match per match bekijken en proberen om ons elke wedstrijd voor de volle honderd percent te geven.”

“Lukt het ons niet dan is dat jammer, maar op zich ook niet erg. Vrasene is kampioen in tweede en Kieldrecht en Moerbeke spelen in de eindronde, volgend seizoen kan het in eerste een mooie reeks worden. We zien wel, maar als voetballer mag je kansen om te promoveren niet laten schieten. En dat is dus precies datgene dat we niet gaan laten gebeuren.”

Voetbal – 1ste provinciale (M) – HRS Haasdonk