Het zag er lange tijd naar uit dat Ol. Rupelmonde recht op de degradatie afstevende. In de terugronde sprokkelden ze punten en hielden ondermeer sterkhouders SV Blauw Wit en Haasdonk B in bedwang. Uiteindelijk lieten ze na dertig speeldagen SKL Doorslaar B en Baasrode achter zich. Hierdoor nemen ze deel aan de barragewedstrijden voor het behoud, die gespeeld worden in een driehoekstornooi. Zondag krijgen ze alvast het bezoek van WIK Boekel, dat dit seizoen uitkwam in derde provinciale B.

Logo KOFC Rupelmonde (RV).

“Zulke barragewedstrijden blijven hoe dan ook een loting” bekijkt T1 Paul Geersten het realistisch. “Vermits het om een driehoekstornooi gaat hebben we inderdaad twee kansen. Uiteraard zouden we het zondag tegen Boekel willen afmaken, maar dat zal bij Boekel wellicht niet anders zijn.”

“Ik weet dat Boekel een stevige ploeg is. Dit betekent dat we top zullen moeten zijn en vooral scherp. Zij starten in feite als favoriet, tenslotte hebben we het voorbije seizoen maar zestien punten gehaald, zij zevenentwintig. Het zou dus een wonder zijn, maar in voetbal kan alles.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – Ol. Rupelmonde