In tweede nationale van het kaatsen prijkt Hamme-Zogge na vijf speeldagen op de tweede plaats. Vandaag trekt Wouter Wielandt met zijn ploegmakkers naar Saint Servais en morgen naar Grimminge.

Wouter Wielandt (Hamme-Zogge). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Op bezoek bij Saint Servais gaan we tevreden zijn met een twee punten overwinning”, zegt Wielandt. “Grimminge daarentegen is een team met heel wat spelers die ervaring hebben in eerste nationale. We zullen op een hoog niveau moeten spelen als we hen thuis willen verslagen.”
“Vorige zondag was het op ons eigen veld een echte derby tegen Kastel”, blikt Wouter Wielandt terug. “Door de moeilijke weersomstandigheden was er geen hoogstaand kaatsen mogelijk. Zowel wij als Kastel maakten veel fouten, maar voor het talrijk opgekomen publiek een zeer spannend kijkstuk. Bij een 12-12-tussenstand en op 40-40 moesten we spijtig genoeg met een minimaal verschil het onderspit delven. Op pinkstermaandag trokken we naar leider Sirault. We begonnen sterk met een 0-2-voorsprong. Maar na twee maal buiten serveren op 40-40 kregen we het moeilijk. Al snel werd het 7-4. In de tweede helft keerden we niet genoeg om Sirault bij te houden. Bij een 11-5-tussenstand konden we uiteindelijk, al bibberend, het verdiende punt binnenhalen. Meer dan 13-6 zat er niet in. Als ik nu terugblik op het voorbije weekend is het uiteraard jammer om een derby te verliezen. Voor de verplaatsing naar Sirault hadden we tot doel om één punt te pakken, en dat is gelukt. Het gevoel blijft wel goed zitten want we staan nog steeds op een mooie tweede plaats.”