Bij Svelta Melsele B hangt de bijna 24-jarige Shinto De Vos zijn voetbalschoenen aan de haak. Het valt nog af te wachten of dit een definitief afscheid wordt, dan wel of hij zijn voetballoopbaan even ‘on hold’ zet. De toekomst zal het uitwijzen.

Shinto De Vos (Svelta Melsele B). Foto: Erik Westerlinck.

“Alles is begonnen bij KSK Beveren, waar mijn ouders op mijn vijfde de eerste aansluitingskaart hebben getekend” luidt het bij Shinto De Vos. “De reden waarom ik nu stop met voetballen is een combinatie van meerdere factoren. Ik ben een jaar of twee geleden afgestudeerd en ben dan beginnen werken. Daarbij kwam dat ik een blessure heb opgelopen die mij een negental maanden aan de kant heeft gehouden. Ondertussen heb ik ook een relatie, die gelukkig wel stand houdt. De combinatie van al deze factoren zorgden ervoor dat ik behoorlijk wat kilootjes was bijgekomen, waardoor ik aanvankelijk niet meer zo fit geraakte als daarvoor. Het gevolg was dat ik mijn basisplaats moest afstaan en moest terugvechten van op de bank. Ook al was ik fit het lukte mij niet om die basisplaats te heroveren. Komt nog bij dat na wat intern gerommel er tien vrienden naar Kallo vertrekken en twee naar Kruibeke. Eerlijk gezegd ik zie op dit moment een nieuwe start niet meer zitten.”

”Zoals ik al eerder zei was ik van 2005 tot 2011 aangesloten bij KSK Beveren. Vandaar ging het naar SK Sint-Niklaas en van 2015 tot 2024 ben ik aangesloten bij Svelta Melsele.”

“De trainer die op mij het meeste indruk heeft gelaten is Koen Van De Vijver. Na bijna gans mijn jeugd nationaal te hebben gespeeld werd ik destijds door een trainer plots terug gezet naar de gewestelijke. Koen vond dit ten onrechte en heeft mij dan na verloop van tijd meegenomen naar de provinciale jeugd. Daar was ik, dankzij mijn goed loopvermogen, een vaste waarde.”

“Ik ga zeker sportief bezig blijven. Op dit moment loop en fiets ik veel. Ik wil, even op eigen kracht, terug volledig fit geraken. De deur naar het provinciaal voetbal is wat mij betreft zeker niet helemaal gesloten, want heimelijk heb ik toch steeds die kleine droom om op termijn terug voetballer te zijn in het provinciaal voetbal.”

“Ik heb zeker niet de ambitie om trainer te worden, dat is op zich toch wel een ondankbare taak. Het klikt wel of het klikt niet met je spelers en als het dan niet lukt dan nemen mensen je vaak dingen kwalijk die je nooit zo hebt bedoeld.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – Svelta Melsele B