In de eerste ronde van de Croky Cup ontvangt Svelta Melsele A de buren van KSK Beveren. Ook al valt dit treffen in de beginfase van de voorbereidingen, beiden zullen ongetwijfeld deze derby willen winnen.

Coach Mathias Smet (Svelta Melsele). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Voor de Beker van België treffen we inderdaad onze buren uit Beveren” luidt het bij coach Mathias Smet. “Op zich is dit natuurlijk een mooie derby, maar het blijft uiteraard een voorbereidingswedstrijd en dan speel je minder graag tegen een reeksgenoot. Voor de supporters is het natuurlijk dé gelegenheid om kennis te maken met de vele nieuwe gezichten die onze ploeg telt. Uiteraard willen we graag een ronde verder in de Beker, maar met Beveren krijgen we al meteen een goede ploeg voorgeschoteld.”

“Dit seizoen is onze ambitie toch enigszins anders dan een jaar geleden. In de eerste plaats willen we ons verzekeren van het behoud, voor het overige is er geen druk. Voor het komend seizoen zijn er veel nieuwe ploegen in de reeks gekomen. Daardoor zal het toch altijd even aftasten zijn hoe het zit met de kwaliteit bij de tegenstanders. Het heeft op dit moment dan ook geen zin om grote voorspellingen te doen.”

Voetbal – 1ste provinciale (M) – Svelta Melsele A