Bij SV Blauw Wit Temse nemen ze afscheid van de 26-jarige Seppe Van Isterdael. Hij zet op relatief jonge leeftijd een punt achter zijn voetbalcarrière. Dat heeft enerzijds te maken met zijn verhuis naar het Antwerpse, anderzijds wil hij meer aandacht besteden aan andere sporten.

Seppe Van Isterdael (SV Blauw Wit Temse). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“De reden waarom ik stop met voetballen heeft enerzijds te maken met mijn verhuis naar Antwerpen” luidt het bij Seppe Van Isterdael. “Daarnaast wil ik terug wat meer tijd besteden aan andere sporten, waar ik al vrij lang een grote liefde voor heb. Ik denk hierbij vooral aan fietsen en lopen, kortom het is tijd voor iets anders.”

“Ik heb van mijn vijf tot mijn vijftien jaar bij FC Nieuwkerken gespeeld. Het grootste deel van mijn jeugd heb ik als keeper gespeeld, het is pas toen ik veertien was dat ik veldspeler geworden ben. Op mijn zestiende heb ik een jaartje bij de U17 van Vrasene gevoetbald. Daarna ben ik doorgeschoven naar de A-kern, waar ik het eerste jaar vooral bij de reserven gespeeld heb. De twee daarop volgende jaren heb ik hoofdzakelijk bij de eerste ploeg gespeeld. Vervolgens ging het voor het twee jaartjes naar Bosdam, twee jaar naar Kallo en de laatste twee jaar naar SV Blauw Wit Temse.”

“Ik hou zeker enkele mooie herinneringen over aan het voetbal. Ik denk bijvoorbeeld terug aan mijn oproeping bij de provinciale selectie als doelman, maar ook aan het jaartje bij de U17 met als trainer Bart Apers. We hebben toen een gans jaar met een groep vrienden meegestreden voor het kampioenschap. Jammer genoeg is ons toch nog uit handen geglipt doordat teveel spelers moesten doorschuiven. Het kampioensjaar bij Temse is ook iets dat altijd in mijn herinnering zal blijven staan.”

“Als ik aan de trainers terug denk moet ik ook steeds terugdenken aan de trainer bij de U14 van Nieuwkerken. Jammer genoeg ben ik zijn achternaam vergeten, zijn voornaam was Jules en hij had een dikke snor. Helaas is de man al overleden, maar ik kan je verzekeren dat hij een indruk op mij heeft nagelaten. Bij hem had ik het gevoel dat hij voor onze groep meer was dan enkel maar een trainer.”

“Sportief ga ik mij vooral bezig houden met fietsen en lopen. Maar om niet helemaal het contact met het voetbal te verliezen zoek ik nog een zaalvoetbalploeg in Antwerpen. Op dit moment heb ik zeker niet de ambitie om trainer te worden.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – SV Blauw Wit Temse