Dit seizoen loopt het op wieltjes bij kaatsclub SV Herdersem. In de competitie staan Bavo Vanhemelryck en co, met nog vier speeldagen te gaan, op een gedeelde eerste plaats. En vorig weekend werd de Beker van Vlaanderen gewonnen.

Kaatsclub SV Herdersem (RV).

“Voor deze bekercompetitie werden we als favoriet bestempeld”, vertelt Vanhemelryck. “In de halve finale geraakten we door de wind maar moeilijk in ons normale spel. Maar gelukkig wonnen we met 7-5 van Galmaarden. En in de andere halve finale wist Wieze te winnen van Grimminge. Maar door het slechte weer afgelopen zondag ging de finale niet door. En werd via lottrekking de winnaar aangeduid. Zo werden wij winnaar van de Beker van Vlaanderen.”
Naast Bavo Vanhemelryck bestaat SV Herdersem nog uit Jari Verhofstad, Lenn Declerck, Jenti Van Mol, Kevin De Kinder en Davy Vrijders. Deze strijders gaan de laatste competitiefase in met als doel kampioen te spelen in derde nationale A. “In onze laatste competitiewedstrijd, tegen Steenkerke, wonnen we met 6-13. We waren naar ginds getrokken om de match te winnen en twee punten te halen. We hadden nagenoeg drie punten gehaald, maar het bleef bij twee. Wel blijven we op schema. De volgende wedstrijd, op 12 augustus, is tegen onze co-leider Celles. Als we die match winnen en de twee daaropvolgende matchen zijn we officieel kampioen. Ik speel ondertussen zeven jaar bij Herdersem maar ik krijg de kans om volgend seizoen in eerste nationale te spelen. Dus het is mijn laatste jaar, en de ploeg wil absoluut met mij kampioen spelen”, besluit Vanhemelryck.