In de wedstrijd voor de Hofman Cup tegen E. Deftinge beet OB Lebbeke in het zand. Nog voor het uur keek het tegen een 4-0 achterstand aan. Het was Niels Cassiman die met twee doelpunten kon milderen tot 4-2. Voor de competitie speelt OB Lebbeke niet langer in de E-reeks, maar in de D-reeks. Daar maakt het op de openingsspeeldag de verplaatsing naar E. Houtem B.

Coach Stijn Baert (OB Lebbeke). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Niettegenstaande ons moeilijk begin hebben we de wedstrijd tegen Deftinge met een goed gevoel kunnen beëindigen” aldus coach Stijn Baert. “We hebben alleszins bepaalde dingen kunnen uitproberen. We zien deze wedstrijden als oefenmatchen, dit in functie van de competitie. Iedereen krijgt speelminuten en heeft de kans om zich te bewijzen. Door verlof hadden we voor de match tegen Deftinge nog een negental afwezigen, hiervan recupereren we er deze week een viertal van.“

“Het is vrij moeilijk om deze nieuwe reeks in te schatten, we kennen hiervan niet zoveel ploegen. In de wandelgangen hoor ik dat Sint-Antelinks, Ninove B, Winnik A en Nederhasselt de te kloppen ploegen zijn.”

“Wij openen inderdaad de competitie tegen Houtem B en dit zal al direct een moeilijke partij worden. Het is een ploeg die jong en gedreven is en overkomt van vierde provinciale, met een zeer gedreven coach. Uit de resultaten van vorig seizoen heb ik kunnen afleiden dat ze een goede thuisreputatie hebben. Het is aan ons om het hen moeilijk te maken en fris aan de start van de competitie te staan.”

“We gaan in deze nieuwe reeks eerst zo wat de kat uit de boom kijken en bijgevolg onze doelen aanpassen tijdens het seizoen. Uiteraard hopen we om zo hoog mogelijk te eindigen.”

Trainer: Stijn Baert (T1), Kurt Verbeeren (T2), De Clercq Maxim (beloften ), Nico Desmedt ( KT ), Trienpont Kevin , David Vanderreken (Kiné)

IN: Kadouch Elias (TK Meldert), Roelands Kobe (FC Lebbeke), Thierens Tobias (TK Meldert), Van Praet Kean  (Rangers Opdorp), Van Belle Maxime (Herdersem), Aylens Mathias (KV St.-Gillis-D.), Buggenhout Iljen (E. Buggenhout), Leonidas Ghorogias (Panatinaikos),  Yazid Hachemi (Lippelo), Sauca Michael (TK Meldert), Dragos Stefan (Diegem S), Sterpenich Dalton (Rangers Opdorp)

UIT: Syka Atdhe (Baasrode), Boone Dieter (stopt), Claerhout Warren (SK Wichelen), Bricourt Dylan (stopt), Alex Cosmin (Amici Brussel)

Voetbal – 3de provinciale D (M) – OB Lebbeke