Op de openingsspeeldag pakte KSK Beveren op het veld van SK Berlare zijn eerste drie punten. Op het eerste doelpunt was het wachten tot even over het uur toen Nathan Volckerick de score opende. Enkele minuten later stond het 0-2 met een goal van Jim Van Osselaer. In de slotfase wist Mbola Manuel te milderen en de 1-2 eindstand vast te leggen. Volgend weekend staat de derby tegen de buren van Svelta Melsele op het programma. Na de uitschakeling in de Beker van België staat er ongetwijfeld nog een rekening open.

Yves Van Lokeren (KSK Beveren).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Op zich lijkt een 1-2 eindstand te wijzen op een spannende uitslag” luidt het bij de Beverse kapitein Yves Van Lokeren. “Wie echter de wedstrijd gezien heeft zal beamen dat we gans de wedstrijd gedomineerd hebben.”

“Dat we in de eerste helft niet hebben gescoord kan mogelijks een puntje van kritiek zijn. We hebben nochtans heel wat kansen gecreëerd, maar het doelpunt ontbrak. Op zulke momenten weet je dat je alert moet blijven tot de verlossing er komt. Op het einde heeft Berlare wel nog een knappe aansluitingstreffer gescoord, maar eerlijk gezegd dat was ook één van de enige keren dat ze gevaarlijk waren.”

“Volgende week zaterdag staat inderdaad de thuismatch tegen de buren van Melsele op de planning. Als KSK Beveren hebben we nog iets recht te zetten na onze uitschakeling in de beker. We weten waartoe we in staat zijn. Uitgaan van onze eigen sterkte is dan ook de beste mindset. We hopen alleszins op veel volk langs de kant, dat geeft toch altijd wel een extra boost aan de spelers.”

Voetbal – 1ste provinciale (M) – KSK Beveren