In het Interprovinciaal Voetbal telt FC Denderland, na vier wedstrijden, tien punten en voert hierdoor het klassement aan.  De voorbije speeldag wonnen ze met 1-3 van Steunproject Borgerhout. Na afloop was de vreugde dan ook groot. Het team maakt zich nu op voor de Bekerwedstrijd tegen eerste nationaler Celtic Visé.

Stef Prové (l.) staat met FC Denderland tegenover Celtic Visé voor de beker. Copyright: RV.

“Ik verwacht mij aan een heel zware wedstrijd tegen Visé” klinkt het bij Stef Prové. “Naar ons gevoel is Visé een beetje een vergelijkbaar verhaal als ARB Hamme. Naast spelers die in het verleden hun sporen hebben verdiend bij onze nationale ploeg tellen ze nog enkele internationals in hun rangen. Zo is er eentje die op dit moment ook voor Marokko speelt, we mogen ons bijgevolg aan een heel sterke tegenstander verwachten.”

“We geven ons zeker niet op voorhand gewonnen” klinkt het strijdlustig bij Stef Prové. “Onze coach Geert Gorteman heeft een plan van aanpak. Ik ben er trouwens van overtuigd dat in een bekermatch alles kan. Het is met rechtstreekse uitschakeling, het zou maar eens moeten meezitten. Zo zijn we vorig seizoen uitgekomen tegen eerste nationaler Moeskroen uitkwamen. Toen maakten we tot in de laatste minuut kans op verlengingen.”

 “Ik denk dat we mogen stellen dat onze competitiestart goed loopt” aldus Stef Prové. “Doordat we op de openingsspeeldag gelijk hebben gespeeld en terecht trouwens, tellen we nu tien op twaalf. Door onze trainingsarbeid groeit ons team nog elke week naar een hoger niveau. We kijken alvast met vertrouwen vooruit.”

Zaalvoetbal – Interprovinciaal Voetbal A Futsal (M) – FC Denderland