In Waasmunster waren alle ogen gericht op de derby tussen WS Sombeke en SVH Waasmunster. Het was de thuisploeg die aan het langste eind trok. Keyby Braun opende de score, maar kort na de rust bracht Maarten Haemelinck de bezoekers opnieuw langszij. Het was uiteindelijk Cédric Verhulst die WS Sombeke de overwinning bezorgde.

Cedric Verhulst (WS Sombeke).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Ik ben zeker en vast tevreden met mijn eigen doelpunt, maar uiteraard ook met de zege in de derby tegen SVH Waasmunster” aldus Cédric Verhulst. “Het was niet alleen een derby, maar we speelden ook tegen een rechtstreekse concurrent voor een top vijf plaats.”

“De wedstrijd op zich verliep vrij gelijk opgaand. De eerste helft was volledig voor ons, wat een aantal goede kansen opleverde en uiteindelijk ook een doelpunt. De tweede helft was dan weer voor Hardy en dat leverde hen dan weer een doelpunt op. Het was dankzij een vrij rommelige fase in de zestien, dat ik uiteindelijk toch nog kon scoren en ons zo de overwinning bezorgen. Zelfs de 3-1 viel nog maar deze werd uiteindelijk onterecht afgekeurd wegens buitenspel. Dit zorgde ervoor dat Hardy terug druk zette, waardoor Maarten Nobels nog een paar uitstekende reddingen moest doen.”

“Volgende week spelen we uit tegen FC Destelbergen B, maar dat is voor ons een groot vraagteken. Het is een tegenstander die we totaal niet kennen. Vermits ze eveneens bovenaan staan zullen we hen zeker en vast niet onderschatten.”

“Wat onze seizoenstart betreft kunnen we over het algemeen toch wel best tevreden zijn, op uitzondering van de wedstrijd op Edeboys. Dat was een match die onder moeilijke omstandigheden gespeeld werd. Voor het overige hebben we bereikt wat we wouden. Als je naar onze matchen kijkt dan zie je dat we toch al een moeilijke reeks van tegenstanders hebben gehad.”

Voetbal – 4de provinciale E (M) – WS Sombeke