Zaterdagavond is Panters Baasrode er niet ingeslaagd om tegen Bavi Vilvoorde B de punten thuis te houden. Het werd een 67-76 nederlaag, het zag er bij de rust (38-31) nochtans goed uit voor de thuisploeg. Zondag aanstaande staat de uitwedstrijd tegen BasKet Tongeren op het programma, een match waar men er alles wil aan doen om de punten mee naar Baasrode te brengen.

Logo BBC Panters Baasrode (RV).

“Ik vind dat we redelijk sterk aan de match begonnen zijn” luidt het bij Wannes Verreydt. “In feite hadden we gedurende drie quarts de wedstrijd onder controle, maar Vilvoorde is een heel jonge en energieke ploeg die nooit afgeeft. In het laatste quart hadden we het moeilijker tegen hun zoneverdediging. Bovendien hadden we het ook best lastig met hun nummer vier, Jilan Lamrini Elouhabi. Dat is een zeer sterke, jonge guard die heel creatief was. Inside beschikken ze dan ook nog eens over twee grote jongens en dat had dan ook weer een serieuze impact op onze defence.”

“Met maar liefst 29 punten heeft bij onze ploeg Jordi Gillis een heel sterke prestatie neergezet. Na mijn match van vorig weekend in Lommel, waar ik 19 punten kon scoren, was dat nu tegen Vilvoorde iets minder.”

“Ik denk dat we niettegenstaande deze nederlaag positief moeten blijven en vooral hard moeten blijven werken op training. Op die manier kunnen we doorheen het seizoen steeds nog beter worden. Dit seizoen is het ons doel om top drie te spelen, dat is iets wat haalbaar moet zijn. Uiteraard zijn we niet alleen, ik denk hierbij ook aan Erpe-Mere, Vilvoorde en Tienen, dat zijn zeer sterke tegenstanders die er ook zullen voor gaan.”

 “Hopelijk kunnen we de positieve lijn doortrekken naar de uitwedstrijd tegen Tongeren. We gaan er alles aan doen om de drie punten thuis te houden. Persoonlijk hoop ik om dit seizoen een belangrijke rol te spelen voor mijn team. Ik wil zoveel mogelijk groeien, zodat we als ploeg goede resultaten kunnen neerzetten.”

Basketbal – 2de landelijke  (M) – BBC Panters Baasrode