De voorbije speeldag stond de topper tussen Rangers Opdorp en FC Moerbeke op het programma. Het waren de Rangers die aan het langste eind trokken en wonnen met 2-0. Hierdoor zijn ze na negen speeldagen zeker van de eerste periodetitel.

Jarne Geysels (Rangers Opdorp). Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“Het was een topmatch met zowel veel thuissupporters als veel meegereisde Moerbeke fans” aldus een glunderende Jarne Geysels. “Het eerste halfuur ving Moerbeke ons op in een goed blok, al waren we de baas en dirigeerden we het spel. Niettegenstaande we voortdurend dreigden, konden we hier niet van profiteren. In het laatste deel van de eerste helft namen de bezoekers over en kwam het via een snelle Notteboom opzetten. Het was bij de rust terecht 0-0.”

“Vrij vroeg in de tweede helft onderschepten we de bal en na een snelle combinatie opende Sam de Keukelaere de score” gaat Jarne Geysels verder. “Kort daarop moesten we met tien man verder na de, al dan niet terechte, uitsluiting van Seppe Detand. Buiten de lange ballen van Moerbeke en de druk kwamen ze niet tot echte kansen. De betere kansen waren zelfs nog voor de Rangers. Na een mooie combinatie bediende Kevin De Sa Faria de net ingevallen Ilja De Smedt, die de bevrijdende 2-0 binnengleed. Jammer genoeg blesseerde hij zich hierbij aan zijn enkel waardoor hij terug moest vervangen worden. We hebben deze topper, op basis van het spelbeeld en vooral kansen, terecht gewonnen.”

“Voor de vierde keer op rij zijn we er in gelukt om de nul te houden en dat voelt als verdediger altijd super” luidt het bij Jarne Geysels. “De ploeg heeft laten zien dat ze voetballend en scorend vermogen kunnen koppelen aan inzet en strijdlust. We gaan nu enkele dagen genieten van de periodetitel. Er is alleszins stevig gefeest in onze kantine, met enkele katers tot gevolg.”

“We pakken 23 op 27 en hebben nog niet verloren” stelt Jarne Geysels. “Uiteraard willen we dit zo lang mogelijk volhouden. We bekijken het week per week. Tegen Rupelmonde moeten we de drie punten thuis houden. Ik denk dat Moerbeke, Hamme-Zogge en Robur de voornaamste kandidaten zijn om samen met ons te strijden.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – Rangers Opdorp