In de hoogste provinciale reeks won KSK Beveren met overtuigende 4-0 cijfers van Heikant Zele. Dankzij deze overwinning staat Beveren in de buik van het klassement. Deze zege is wellicht ook een opsteker in het vooruitzicht van de confrontatie met leider FC Kleit Maldegem.

Coach Kristof Smet (KSK Beveren). Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“In de eerste helft hadden we enkele kansen om al eerder op voorsprong te komen” aldus Kristof Smet. “Dankzij een kopbaldoelpunt van Joeri Sinnaeve stond het aan de rust 1-0. Na de rust zijn we verder op zoek gegaan naar de nodige kansen en doelpunten. Via een tweede gele kaart van een bezoeker kregen we een penalty, die werd omgezet door Yves Van Lokeren. Tegen tien spelers komt er uiteraard meer ruimte. We zijn geduldig en volwassen blijven spelen en na een mooie actie van Thibeau De Vos viel de 3-0. Even later was het dan weer raak na een actie over de flank, waarna de bal bij Yordi Pieren kwam die beheerst afwerkte.”

“In het klassement staan we nu op een plaats die ons even ademruimte geeft” stelt Kristof Smet. “Hier en daar had er wel iets meer ingezeten, maar we moeten vooruitkijken. Elke week moet er als team hard gewerkt worden. Iedereen heeft binnen het team zijn rol en waarde.”

“We staan nu, met Kleit Maldegem en Sottegem, voor een moeilijk tweeluik” blikt Kristof Smet vooruit. “Er zal verstandig en geconcentreerd moeten gespeeld worden. Kleit bijvoorbeeld is een ploeg die al even samenspeelt, bovendien spelen ze thuis. Het is aan ons om te laten zien dat we groeien op dit niveau.”

Voetbal – 1ste provinciale (M) – KSK Beveren