Vrijdagavond won Futsal Jamgroup Temse met 2-4 op het veld van leider Hb Zurenborg. Voor de doelpunten zorgden Ismail Ben Ayad (2) en Khaled Oulichki (2). Door deze zege zijn de ex-scheepsbouwers de nieuwe leider. Volgende vrijdag ontvangen ze in eigen huis FP Antwerpen.

Khaled Oulichki (Futsal Jamgroup Temse).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Zurenborg probeerde ons met hoge druk pijn te doen, waardoor we al na negen minuten op achterstand kwamen” aldus Khaled Oulichki. “We zijn meermaals goed vanonder die druk geraakt, waarna we een aantal mooie kansen wisten te creëren. Toen Ismail Ben Ayad in het strafschopgebied werd neergelegd, zette hij zelf feilloos de strafschop om. Nog geen minuut later konden we op de counter de 1-2 maken. In de eerste helft hadden we nog meerdere kansen om verder uit te lopen, maar een slechte afwerking of de deklat stonden ons in de weg.”

“We zijn sterk aan de tweede helft begonnen, tot op het moment dat Jochen Vergauwen om onduidelijke reden zijn tweede gele kaart kreeg. Met een man minder kregen we snel de gelijkmaker tegen. De thuisploeg deed er werkelijk alles aan om op voorsprong te komen, maar onze verdediging en een sterk spelende Timmi Doms gaven geen krimp. Al snel maakten we de 2-3 en enkele minuten later zelfs nog de 2-4. Dit is een verdiende overwinning, die ons een terechte eerste plaats oplevert.”

“Wekelijks zien we dat de tegenstander erop gebrand ligt om ons punten af te snoepen. Dat zal volgende vrijdag tegen FP Antwerpen niet anders zijn. Ik ben er echter van overtuigd dat, wanneer we over onze volledige kern kunnen beschikken, we steeds de te kloppen ploeg zijn. Bovendien kunnen we, met de ervaring die in de ploeg aanwezig is, daar zeer goed mee omgaan.”

Zaalvoetbal – Interprovfutsal  D (M) – Futsal Jamgroup Temse