In de competitie zijn de Sint-Niklase Condors nog volop in de strijd voor een plaatsje in de top vier. Het zal nog knokken worden voor de Klaasjes, al spelen ze nog drie van de vier matchen in hun vertrouwde omgeving. Komend weekend moeten ze in de achtste finale voor de beker van Oost-Vlaanderen aan de slag tegen LDP Donza C.

Sam De Bock (BC Sint-Niklase Condors) komt dit weekend met zijn team in actie voor de beker van Oost-Vlaanderen. Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“We hebben tot op dit moment vijftig procent van onze matchen gewonnen” klinkt het bij Sam De Bock. “Dat is inderdaad niet het gewenste resultaat. Behalve tegen Basics Melsele B spelen we onze overige drie competitiematchen thuis, waar we het sterkst zijn. Eigenlijk zouden we nu een vier op vier moeten halen.”

“Het is goed dat we voor de herneming van de competitie starten met een bekerwedstrijd. Op training is het al weken moeilijk om aan tien spelers te geraken, het is dus ideaal om deze bekermatch te gebruiken als voorbereiding op de eerstvolgende competitiewedstrijd.”

“We zullen met een winnaarsmentaliteit aan de start moeten verschijnen, zo niet kan elke ploeg het ons moeilijk maken. De reguliere competitie primeert maar er is geen enkel excuus om niet volop voor de beker te gaan.”

Basketbal – 2de landelijke (M) – BC Sint-Niklase Condors