Na een week zonder competitiematch komt Bente Daniels met VC Oudegem A terug in actie. In de Oudegemse sporthal wordt er zondag om 17u30 Antwerpen bekampt. Met nog drie wedstrijden te gaan mag Daniels en co een play-offticket in de hoogste afdeling van het vrouwenvolleybal niet meer mislopen.

Bente Daniels (VC Oudegem A). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“De wedstrijdvrije week heeft ons sowieso deugd gedaan”, begint Bente Daniels. “Het staat als een paal boven water dat we in eigen huis de volle buit willen nemen tegen de Antwerpse vrouwen. In de heenronde wonnen we weliswaar met 1-3, al ging dat zeer moeizaam. Ondertussen beschikken zij over twee extra speelsters. Daardoor is Antwerpen in de klassering al enkele plaatsen gestegen. We zullen dus ons eigen niveau moeten halen om hen onder druk te zetten.” In de heenronde liep het voor de Oudegemse vrouwen als een trein, met amper twee nederlagen. Echter loopt het sindsdien niet meer zo gesmeerd. “We hebben er een moeilijkere periode opzitten”, beaamt Daniels. “Maar volgens mij kunnen we daar alleen maar sterker uitkomen. Tegen Antwerpen willen we dat tonen. We staan nu op de derde plaats. Het behalen van play-off 1 is dan ook de eerste belangrijke stap. Daarna zien we wel of we nog kunnen klimmen, en hoe ver we nog kunnen springen.”

“In die play-offs speelt de top vier tegen elkaar, maar de punten uit de competitie worden niet meegenomen. De eerste in de stand start wel met zes punten, de tweede met vier punten, de derde met twee punten en de vierde met nul punten. We hebben voor die eindfase nog een zwaar programma voor de boeg met wedstrijden tegen Antwerpen, Charleroi en Asterix Avo. Daarom is ons eerste doel die play-off 1 behalen, want 100% zeker zijn we daar nog niet van. We hebben nog één punt nodig, wat zeker haalbaar is. Maar we mogen niet overmoedig zijn. We zijn er zeker nog niet”, besluit Bente Daniels.