In vierde provinciale D won FC Baasrode met 2-1 van TK Meldert B, dat daarmee op vijf punten van Baasrode volgt. Met nog acht wedstrijden te gaan woedt nog een felle strijd in het titeldebat. Komend weekend trekken de Baasrodenaars naar Nieuwerkerken, het weekend daarna volgt de rechtstreekse confrontatie met leider SK Vlierzele.

FC Baasrode. Foto: RV.

“De wedstrijd tegen Meldert was voor ons heel belangrijk” aldus Geoffrey Heirman. “Temeer omdat we wisten dat, wanneer ze op volle sterkte staan, ze veruit de beste ploeg van de reeks zijn. Aangezien we eindelijk zelf op volle sterkte waren kwam voor ons deze match op het juiste moment. Met de juiste manier van spelen zijn we er ingeslaagd om de drie punten dik verdiend thuis te houden.”

“Zondag trekken we vol vertrouwen, maar met het nodige respect naar Nieuwerkerken. Respect voor een ploeg die een heel mooie reeks heeft neergezet. We mogen niet vergeten dat zowel Meldert als Houtem daar gingen verliezen en leider Vlierzele er 0-0 gelijk speelde. Hun thuisreputatie mag dus gezien worden. We zijn alvast op onze hoede.”

“Het titeldebat zou, volgens mij, wel eens tot de laatste speeldag kunnen duren. Acht wedstrijden zijn er enerzijds nog veel, maar anderzijds ook weer niet. Ook Vlierzele heeft nog een moeilijk programma af te werken. Voor ons zullen de komende twee weken heel belangrijk zijn, als we die goed doorkomen dan heb ik er alle vertrouwen in. Wie van de twee het ook wordt, het zal verdiend zijn voor beide ploegen.”

“Na dit seizoen en na zes mooie jaren als T1 bij Baasrode stop ik er na dit seizoen mee. Ik hoop het op een mooie manier af te sluiten, maar vooral de groep zou een prijs verdienen voor hun jarenlange inzet. Ik blijf wel betrokken bij de club. Ik blijf mij actief inzetten in het bestuur en de dagelijkse werking.”

Voetbal – 4de provinciale D (M) – FC Baasrode