De derby tussen VKS Hamme-Zogge en KVK Robur is geëindigd op een 2-0 overwinning voor de thuisploeg. Nog voor het kwartier opende Toon Van Acker de score, het was uiteindelijk Keith Baert die in de slotfase van de wedstrijd de eindscore vastlegde. Hiermee staat VKS Hamme-Zogge op een gedeelde tweede plaats. Komend weekend speelt Zogge de uitwedstrijd op het veld van het nummer zes, Melsele B.

Keith Baert (VKS Hamme-Zogge) in duel met Aleks Malusha (KVK Robur).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Na onze zes op zes was iedereen klaar voor de derby tegen Robur” klinkt het tevreden bij Keith Baert. “Ik kijk dan ook zeer positief terug op deze winstpartij. Het was misschien niet onze mooiste match, toch is het ons gelukt om de drie punten thuis te houden. Bovendien waren er ook niet echt veel grote doelkansen langs beide kanten.”

“De eerste wedstrijdhelft was nog vrij goed, vind ik. Het was Toon Van Acker die ons met een schitterende vrije trap op voorsprong trapte. Na de rust zakten we iets te veel naar achter. Daardoor was het, met de snelheid waarover Robur vooraan beschikt, soms wat gevaarlijker. Gelukkig bleef dit zonder gevolg. In de laatste minuut kon ik op een hoekschop van Soufiane Zahriou de 2-0 op het bord zetten. Ik kan je verzekeren dat de overwinning tegen Robur enorm veel deugd heeft gedaan zowel bij de technische staf, de kern en de supporters. Kortom het heeft deugd gedaan voor gans de club.”

VKS Hamme-Zogge zet zijn zegereeks verder.
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

 “Met de uitwedstrijd tegen Melsele B wacht ons volgende week alweer een lastige wedstrijd, denk ik. Zij staan met hun jonge kern toch mooi in de top zes. Uiteraard gaan we vol voor de winst gaan.”
“Als je naar het klassement kijkt dan is het duidelijk dat er nog een aantal ploegen heel dicht bij elkaar staan. Het zal dan ook tot op het einde van de competitie duren vooraleer duidelijk is wie op welke plaats eindigt. Een pronostiek maken is dan ook moeilijk. Iedereen kan van iedereen winnen, het zullen dan ook nog zeven belangrijke matchen worden. Hopelijk kunnen wij dit seizoen mooi afsluiten.

Voetbal – 3de provinciale E (M) – VKS Hamme Zogge