Met doelpunten van Vertenten (2x), Peeters en Weygers (2x) won FC Bosdam Beveren de voorbije speeldag met 5-1 van VOS Reinaert. Hierdoor handhaven de troepen van T1 Jony Van de Velde zich op de derde plaats en zij meteen ook zeker van deelname aan de eindronde.

Coach Jony Van De Velde (FC Bosdam). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“In de eerste helft hebben we het onszelf onnodig moeilijk gemaakt” luidt het bij Jony Van de Velde. “Er werd te snel de lange bal gezocht en gestopt met voetballen. Niettegenstaande dit spelverloop zijn we toch gaan rusten met een 2-1 voorsprong, maar het had evengoed 6-3 kunnen zijn.”

“Na de rust hebben we de match in handen genomen en hebben we slechts één kans weggegeven. Zelf hebben we nog driemaal kunnen scoren zodat de eindscore 5-1 was. Dit betekent dat voor ons de eindronde nu definitief binnen is. Dat was trouwens ook het doel voor dit seizoen. Alles wat we nu nog meepakken is een mooie extra.”

“De groep kijkt enorm uit naar deze eindronde, wat voor veel spelers trouwens de eerste keer zal zijn. De eindronde is een loting, alles staat of valt met de tegenstander tegen wie je uitkomt en natuurlijk ook de vorm van de dag. We gaan er dan ook alles aan doen om de komende weken ons kern zo scherp mogelijk te maken tegen het begin van die eindronde. Daar bekijken we het dan match per match.”

Voetbal – 4de provinciale E (M) – FC Bosdam Beveren