Na een weekendje rust neemt HRS Haasdonk het zaterdagavond, in eigen stadion, op tegen Svelta Melsele. Na winst tegen KSK Beveren staan de mannen van de Poerdam op de derde plaats, op vier punten van Drongen.

Jochen Calle (HRS Haasdonk). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Het deed goed om na onze deugddoende overwinning op de Freethiel eens een weekend rust te hebben” aldus Jochen Calle. “Met de match tegen Svelta Melsele staat er alweer een derby op het programma. Door een schorsing, na mijn zesde gele kaart, zal ik mijn teamgenoten jammer genoeg moeten aanmoedigen van aan de zijlijn.”

“Uiteraard is het de bedoeling om de lijn van de laatste weken door te trekken. Het is duidelijk dat we in een goede flow zitten, onze mooie 13 op 15 is daar getuige van. Het klopt dat we in de heenronde gewonnen hebben van Melsele, maar wees maar zeker dat we het toen ook niet cadeau gekregen hebben. Een derby zorgt natuurlijk altijd voor een extra dosis motivatie. Dit mag en zal het komend weekend zeker niet ontbreken. Ik ben ervan overtuigd dat, als we ons spel spelen van de laatste weken, we moeilijk te kloppen zijn. Anderzijds is het ook zo dat wanneer je niet scherp genoeg bent, je in deze reeks een pak slaag krijgt.”

“We gaan dan ook alles op alles zetten om nog een vervolg te kunnen breien in de eindronde. Mogelijks komen we nog in aanmerking voor de tweede plaats, maar dat hebben we zelf niet meer in handen. Het is wel een gegeven dat Drongen niet het makkelijkste programma heeft, maar er is al eerder gebleken dat het in deze reeks tegen niemand makkelijk is.”

“We moeten niet naar anderen kijken, we moeten ons vooral focussen op onszelf. Het clubbestuur van Haasdonk legt ons alleszins niets in de weg om over te gaan. Niets moet, maar alles mag. We beschikken over een jonge ambitieuze groep, waar absoluut nog potentieel en groeimarge in zit. Ik ben ervan overtuigd dat we met deze kern, aangevuld met de inkomende transfers, ook op een hoger niveau kunnen meedraaien. Als de kans op promotie zich voordoet, dan gaan we er zeker alles aan doen om deze kans te grijpen.”

Voetbal – 1ste provinciale (M) – HRS Haasdonk