Avanti Stekene kan tevreden terugblikken op het afgelopen seizoen. Na een mindere start wisten ze zich te herpakken en een constante in hun prestaties te leggen. Dit levert hen een ticket op voor de eindronde, hierin nemen ze het vandaag op tegen Berg en Dal, die in de B-reeks op de tweede plaats eindigden.

Rieno Van Oost (Avanti Stekene). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Na een slechte start, met vier punten op vijftien, hebben we op dat moment onze ambitie bijgesteld” luidt het bij T1 Rieno Van Oost. “We hebben op dat moment gesteld dat ons redden op de eerste plaats kwam. We hebben ons daarna herpakt, met als resultaat dat we met nieuwjaar op de vijfde plaats stonden en eind januari zelfs op de vierde plaats. Toen hebben we gezegd dit mogen we niet meer uit handen geven en hebben we alles gezet op het behalen van dat eindronde ticket.”

“Vanavond om 17.00u spelen we tegen Berg en Dal, dat inderdaad slechts twee punten pakte in de laatste vier wedstrijden. Ook wij hebben onze twee laatste competitiewedstrijden verloren. Een mogelijke verklaring heeft mogelijks met decompressie te maken, nadat men zekerheid had van deelname aan de eindronde.”

De mannen van Avanti Stekene. Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“De eindronde is inderdaad een loting. Het is een feit dat wij Berg en Dal niet echt kennen, maar hoe dan ook gaan we top moeten zijn. Met de eindronde start een nieuwe competitie, het gaat over één match. Ik had het liever gezien met heen en terugwedstrijd, omdat beiden dan een thuismatch kunnen spelen. De vorm van de dag zou wel eens bepalend kunnen zijn. Het lastige is ook dat we op dit moment nog geen weet hebben over hoeveel ploegen er zullen stijgen. Het is alleszins belangrijk om zeker die eerste wedstrijd te winnen, daarna zien we dan wel weer.”

Jyrki Franssens (Avanti Stekene). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Berg en Dal is een ploeg met heel wat punten, bovendien heeft hun spits dit seizoen al een dertigtal treffers op zijn naam staan” gaat Jyrki Franssens verder. “Ik kijk er alvast naar uit, ik verwacht mij aan een mooie zaterdagavond. We hebben alleszins ons doel van bij het begin van het seizoen gehaald. In mijn ogen start Berg en Dal wel als favoriet aan de wedstrijd.”

“Het is al een schitterend seizoen geweest voor ons, niettegenstaande de moeilijke start. Ik probeer dan ook vooral te genieten van deze eindronde. Als groep hebben we dit seizoen ook getoond dat we uit een dal kunnen kruipen. Ik hoop dan ook dat we met onze ploeggeest en ons voetballend vermogen vanavond een mooi resultaat kunnen neerzetten

Voetbal – 3de afdeling A (M) – Avanti Stekene