Elita Lebbeke heeft de deur naar eerste nationale eindelijk open gebeukt. Coach Aydin Tekin slaagde erin om na een spannend seizoen in de beslissende wedstrijd tegen Bocholt de zege te pakken.

De vreugde was groot bij de mannen van Elita Lebbeke. Foto: RV.

“Het was een seizoen met veel blessureleed”, vertelt Aydin. “Regelmatig moesten we ons spel aanpassen aan de beschikbare spelers. Maar dat heeft ons ook sterker gemaakt. In ons spel zijn we beter geworden, we waren onvoorspelbaar en dat gecombineerd met een groep die sterk aan elkaar hangt. Voor onze club is het doel bereikt om terug te keren op het hoogste niveau. De passie voor het handbal leeft hier nog steeds bijzonder hard. Elita Lebbeke is een traditieclub die zijn plaats terug heeft waar het thuis hoort.” Vorig jaar was Lebbeke al dicht bij de promotie, wat de opdracht van Aydin Tekin er dit seizoen niet makkelijker op maakte. “Nee, dat klopt. Maar ik hou wel van een moeilijke uitdaging. Er zit en zat potentie in deze groep, wat voor mij belangrijk was. Ik moest gewoon zien dat ik een duidelijke structuur creëerde en om alles in orde te brengen.”

“Deze titel is te danken aan spelers Kwinten Tirry, Jari Desmet, Wout Detailleur, Dries De Maeyer, Robin D’Haese, Brent Van Damme, Robben Colson, Dämy Bellens, Quinten Cornelis, Jarne De Decker, Gerben Pieters, Lennert Cornelis, Aster Van Kerckhove, Toon De Vis, Pieterjan Van Oudenhove, Dimitri Moeyersoons, Fréderik Rottiers, assistent-coach Siegfried Moeyersoons en keepertrainster Arina Shulga”, geeft coach Aydin Tekin mee.
“We nemen naar volgend seizoen toe afscheid van Dries De Maeyer, Aster Van Kerckhoven en Dämy Bellens. De combinatie met hun werk en trainingsintensiteit werd moeilijk voor hen. Met versterkingen zijn we nog bezig. We zijn laat op het seizoen kampioen geworden wat die zoektocht niet gemakkelijk maakt.”