Bij FC Baasrode kunnen ze vanaf volgend seizoen geen beroep meer doen op de diensten van de bijna dertigjarige Brent Redant. Na een periode van 25 jaar hangt hij zijn voetbalschoenen aan de haak.

Brent Redant (FC Baasrode). Foto: RV.

“Alles is begonnen bij de duiveltjes van het toenmalige Verbroedering Boonwijk-Lutterzele, ik was toen vijf jaar” klinkt het bij Brent Edant. “Na een aantal jaren is er dan een fusie gekomen met als resultaat dat ik speler werd van KV Sint-Gillis. Ik ben hier blijven spelen tot mijn achttien jaar, dat was bij de beloften.”

“Stelselmatig gaven mijn toenmalige ploegmakkers er toen de brui aan, waardoor ik besloot een pauze in te lassen. Rond mijn 21’ste kreeg ik de vraag of ik de voetbaldraad niet terug wilde opnemen. Ik had daar wel zin in en heb mij dan aangesloten bij Oranje-Blauw Lebbeke, dat was de club waar mijn broer voetbalde. Vrij snel kreeg ik daar van coach Stijn Baert een vaste stek op de linksback in het eerste elftal.”

“Ik heb daar zes jaar gespeeld en maakte daarna de overstap naar KFC Baasrode. Ik was daar de laatste twee seizoenen deel van een geweldige groep. Het werd steeds lastiger om het voetbal te combineren met een job met afwijkende uren, mijn privéleven en ook nog een passie voor meerdere andere sporten. Dit alles heeft de doorslag gegeven om mijn voetballoopbaan vroegtijdig te beëindigen.”

“Sport blijft wel een onderdeel van mijn leven. Ik ga mij sportief dan ook verder bezig houden met wielrennen en hardlopen. Op mijn bucketlist staan alvast enkele duatlons.”

“Zowel met Stijn Baert bij Oranje-Blauw Lebbeke, als met Geoffrey Heirman bij FC Baasrode heb ik steeds een goeie band gehad. Het was Stijn Baert die mij als eerste de kans heeft gegeven om te proeven van een eerste elftal. Hij heeft er ook voor gezorgd dat ik opnieuw plezier beleefde in het voetbal.”

“Met Geoffrey Heirman als coach voelde het bij Baasrode aan als thuiskomen, ik beschouw hem ook als een hechte vriend. Ik hou heel wat mooie herinneringen over aan het voetbal. Uiteraard springt de promotie van vorig seizoen met KFC Baasrode, via de eindronde, eruit als een heel mooie herinnering.”

“Wat me ook zal bijblijven is de sfeer waar de supporters voor zorgden, de leuke tijden met de spelers en de technische staf en waar de bijhorende feestjes fenomenaal waren. Ik blijf hoe dan ook een trouwe supporter van zowel KFC Baasrode, als OB Lebbeke.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – FC Baasrode