De wegen van KSK Klinge en de bijna 28-jarige Sander Annaert scheiden na een schitterend voetbalseizoen. Sander Annaert besliste om, na het kampioensjaar, een punt te zetten achter zijn voetbalactiviteiten.  

Sander Annaert (KSK Klinge). Foto: RV.

“De reden waarom ik stop met voetballen is omdat ik de combinatie met mijn job, mijn privéleven en het voetbal niet langer meer zag zitten” luidt het bij Sander Annaert. “We zijn kampioen gespeeld en in de sport is er toch niks mooier dan te stoppen op een hoogtepunt.”

 “Als vijfjarige ben ik beginnen voetballen bij Straatje Steken, het huidige Avanti Stekene. Op mijn twaalfde heb ik de overstap gemaakt naar RS Waasland, na vier jaar ging het dan naar FCN Sint-Niklaas. Na opnieuw vier jaar heb ik één jaar bij KSK Klinge gespeeld, drie jaar bij Sint-Gillis-Waas, drie jaar bij Sint-Pauwels en de laatste drie jaar opnieuw bij Klinge.”

“Ik hou veel herinneringen over aan het voetbal. De meest pijnlijke is de hartstilstand die een ploeggenoot kreeg op veertienjarige leeftijd. Het meeste positieve is natuurlijk de titel in mijn laatste jaar met KSK Klinge.”

“Wat de trainers betreft heeft Dirk Heyrman (Waasland), in een moeilijke periode voor de ploeg, mij het meeste discipline bijgebracht. Ik onthoud ook Lenny Janssens bij de U19 en dit omwille van zijn toch wel uitzonderlijke gedrevenheid. En uiteraard onthoud ik Danny Pfaff bij Klinge waar ik altijd een goeie band mee gehad heb. Ik ben hem heel dankbaar omwille van zijn enorme begrip.”

“Het is alvast mijn bedoeling om sportief gezien actief te blijven. Als uitdaging zie ik mogelijks nog een marathon, daarnaast is het de bedoeling om wat meer te padellen. Trainersambities heb ik niet, ik denk dat ik daar niet geduldig genoeg zou voor zijn.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – KSK Klinge