In het laatste weekend van juli trekt KSK Beveren naar de buren van Svelta Melsele voor de eerste ronde van de Croky Cup. Bij Beveren zit alleszins nog steeds de nederlaag van vorig seizoen in het achterhoofd.

Coach Kristof Smet (KSK Beveren). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“De transfers zijn inmiddels afgerond en we gaan inderdaad naar de voorbereiding van volgend seizoen toe” stelt coach Kristof Smet. “Voor de spelersgroep zijn trouwens de individuele looptrainingen al gestart. Ik reken er uiteraard op dat iedereen er zich aan houdt om de nodige inspanningen te leveren.”

“Met Svelta Melsele treffen we in de Beker van België meteen een naaste buur en tevens reeksgenoot. Op zich is dit een leuke en interessante affiche, al had ik het liever anders gezien. Dit heeft niks met Svelta Melsele te maken, maar het lijkt er nu op alsof we de Beker van Oost-Vlaanderen spelen. Als we in de eerste ronde doorgaan kunnen we alweer uitkomen tegen een reeksgenoot.”

“Laat er ons eerst maar alles aan doen om door de eerste ronde te komen. We zijn nog niet vergeten dat we vorig seizoen op Melsele een nederlaag hebben moeten incasseren. Wil je verder in de Beker van België dan moet er gewonnen worden.”

 “De competitie zal een heel ander verhaal worden. Ik merk dat heel wat teams zich versterkt hebben, zij zullen maar al te graag meestrijden voor een plaats in de bovenste regionen. In vergelijking met vorig seizoen verwacht ik dat het niveau ook hoger zal liggen. We gaan er opnieuw alles aandoen om opnieuw een mooi seizoen te spelen. Alles zal stap per stap moeten gaan, meer stabiliteit over het ganse seizoen zal op meerdere gebieden een doorslaggevende factor zijn.”

Voetbal – 1ste provinciale (M) – KSK Beveren