Vorige week kon Merten Breye in de triatlonwedstrijd te Jabbeke een fraaie derde plaats binnen halen. Na het zwemmen kwam hij als eerste uit het water, maar uiteindelijk moest hij winnaar Vincent Van de Walle en Brecht Van Vooren voor zich dulden.

Merten Breye (3MD – WCUP – Veldeman). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Ik blik zeer positief terug op de wedstrijd in Jabbeke”, laat Breye verstaan. “Ik begon met een heel goed gevoel tijdens het zwemmen. Daardoor kwam ik als eerste uit het water. In het fietsonderdeel had ik mij voorgenomen om de kopgroep te proberen volgen zodat ik hopelijk kon afsluiten met een goed loopnummer. Maar jammer genoeg ben ik tijdens het fietsen mijn eten verloren waardoor ik een energietekort had. Bij het lopen heb ik dit zeer duidelijk gevoeld. Alles bij elkaar ben ik heel tevreden dat ik mijn derde plaats heb kunnen behouden. Deze wedstrijd was vooral een voorbereiding op mijn doel eind augustus. De komende weken staan namelijk in het teken van het EK in Menen op 27 augustus. Ik zal daar immers meedoen bij de age-groep U23.”
“Ik ga tot het EK geen wedstrijden meer meedoen. Het zal enkel maar trainen zijn. Zo zit ik momenteel in de Vogezen om mij voor te bereiden. In totaal zal ik acht dagen in de Vogezen doorbrengen om duurtrainingen af te werken. Het parcours in Menen is redelijk vlak waardoor ik niet voor het specifieke werk naar Frankrijk ben. Maar trainen in een nieuwe omgeving, met de nodige hellingen, geeft me zowel op fysiek als mentaal vlak een boost.”