VOS Reinaert moest in de Hofman Cup zijn meerdere kennen in tweede provincialer Herleving  Sinaai. De competitie openen ze over een viertal weken tegen het gedegradeerde, maar ambitieuze WS Meerdonk.

Piet Van Der Gucht (VOS Reinaert). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Voor het komend seizoen is het, net als het seizoen daarvoor, onze ambitie om beter te doen” klinkt het bij Piet Van der Gucht. “Het is nu ons derde jaar in vierde provinciale en we beginnen stilaan de competitie en tegenstanders wat te kennen. Het is nu aan ons om te bevestigen dat we een waardige tegenstander zijn. Door de vele ploegen die niet zo bekend zijn voor ons ziet deze reeks er wel enigszins anders uit. Vorig seizoen zijn er vijf ploegen gepromoveerd naar derde,  wat wil zeggen dat we vorig seizoen in een sterke reeks stonden.”

“Op onze trainingen heb ik alvast een bende enthousiaste spelers gezien, die allen veel goesting hebben in volgend seizoen. Positief is alvast dat we een hechte ploeg zijn, zowel op als naast het veld. Het is een groep die voor elkaar door het vuur gaan.”

 “We gaan onze eerste wedstrijd tegen WS Meerdonk alleszins met het nodige grinta aangaan. Op die manier hopen we de competitie met een goed gevoel te kunnen aanvatten.”

“Ons scoutingsnetwerk heeft goed huiswerk afgeleverd, ze zijn voor de nodige versterkingen vooral bij de eigen jeugd gaan kijken. Op training heb ik al een paar jonkies gezien waarvan ik veel van verwacht. Het is trouwens de taak van de ervaren spelers om deze jonkies te begeleiden en naar een hoger niveau te tillen.”

“Onze coach ambieert verzorgd en attractief voetbal. Het is alleen jammer dat hij er momenteel nog alleen voor staat, aangezien er nog geen coach is voor de reserven. Het is voor Jan niet simpel om zo een bende enthousiastelingen te kunnen coachen, dit verdient alleszins ons respect. Gelukkig beschikken we over een uitgebreid Reinaertnetwerk die onze coach tijdelijk kan bijstaan. Kortom we zijn nog op zoek naar een vaste T2.”

“Vorig weekend moesten we al direct aan de bak tegen Sinaai, een topploeg uit tweede provinciale. Ondanks de 2-6 nederlaag konden we deze wedstrijd toch afsluiten met een positief gevoel. De tegenstander was beduidend beter, maar we hebben ons niet ingegraven. De inzet was goed en we hebben bij momenten goed meegevoetbald.”

“We kijken uit naar het komend seizoen, met hopelijk veel spannende en leuke matchen. Ook kijken we uit naar de vele derde helften en momenten na de training want ….. daar doen we het toch voor.”

Trainer:  Jan Van Kemseke (T1), Bob De Vries (T2),  Patrick Goris (T3)

IN: Tuur Van Poucke, Max Staes, Quinten Meiresone, Kobe Smeets

UIT: Foeke Apers (stopt)

Voetbal – 4de provinciale E (M) – VOS Reinaert