Niettegenstaande de start van de competitie nog even op zich laat wachten, zijn de clubs volop bezig met de voorbereiding. We vroegen Jasper Pauwels hoe hij deze beleeft.

Jasper Pauwels (BC Sint-Niklase Condors). Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“De voorbereiding is vrij lang en de start van het nieuwe seizoen is nog relatief ver af.” luidt het bij Jasper Pauwels. “We hebben al meerdere wedstrijden achter de rug, zowel vriendschappelijk als voor de Beker. Jammer genoeg hebben we te kampen gehad met vrij veel afwezigheden. Zo had ikzelf te maken met een zware buikgriep. Tijdens onze match op Bornem ben ik tot drie keer toe onwel geworden. Je kan concluderen dat onze voorbereiding nog niet echt een succes geweest is, maar zoals men zegt ‘een slechte voorbereiding is een goed seizoen’.”

“Onze ploeg is, op Dion Wade na, gelijkaardig aan vorig seizoen” gaat Jasper Pauwels verder. “Met Nelson Lefelon (Basics) en Bruno Baert (Panters) zijn er twee nieuwe spelers bijgekomen. Nelson is een goede vriend van mij, we hebben nog samen gespeeld bij Anderlecht in derde nationale. Het is mijn ambitie om met deze club top twee te spelen. Er is nog werk aan de winkel, maar ik verwacht dat we tegen 1 oktober klaar zullen zijn.”

Basketbal – 2de landelijke (M) – BC Sint-Niklase Condors