Op de openingsspeeldag was HRS Haasdonk duidelijk een maatje te groot voor nieuwkomer FC Desteblbergen. Met doelpunten van Lloyd Van Landeghem en Conor Laerenbergh (2x) stond het bij de rust 0-3. Na de herneming wist de thuisploeg terug te komen tot 2-3, maar een sterk spelende Conor Laerenbergh zette orde op zaken en maakte, met zijn derde doelpunt van de avond, er 2-4 van. In de slotfase legde Zenz Raaymakers de 2-5 eindcijfers vast. Volgende week ontvangen ze op de Poerdam SK Vlaamse Ardennen.

Conor Laerenbergh (HRS Haasdonk A).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Ik denk dat we goed aan de wedstrijd begonnen zijn” luidt het bij Conor Laerenbergh. “Natuurlijk is er na onze bekercampagne toch wel een zekere verwachting. We wisten dat we op Destelbergen snel moesten beginnen en al snel maakten we de eerste twee doelpunten. Net voor rust werd het zelfs 0-3.”

“We wisten dat Destelbergen er na de herneming vol zou voor gaan. We hebben het dan een kwartier heel moeilijk gehad. Op een gegeven moment dacht ik dat het een heksenketel aan het worden was, want al vrij snel stond het 2-3. Op dat moment denk je bij jezelf als die 3-3 er komt, dan wordt het hier een zottenkot. Gelukkig werd het kort daarna 2-4 en hebben we het kunnen uitspelen tot 2-5. Ik ben uiteindelijk zeer tevreden dat we op die eerste wedstrijd van het seizoen de eerste drie punten hebben kunnen pakken, dat is toch belangrijk. Voor mij persoonlijk is het ook leuk dat ik onmiddellijk kan beginnen met een hattrick. Als nieuwe speler is het toch altijd wat zoeken naar dat eerste doelpuntje. Ik ben blij dat dit op de eerste speeldag al is gebeurd, het is nu verder bouwen op dat elan.”

“Persoonlijk ken ik eerlijk gezegd niet zoveel ploegen uit onze reeks, omdat ik de afgelopen jaren vooral in andere reeksen heb gevoetbald. Ik verwacht wel dat Vlaamse Ardennen bovenaan gaan meedraaien, aangezien ik daar heel wat spelers van ken. Ik heb ze nu nog niet zien spelen, maar op basis van de namen denk ik wel dat het een zeer goed team is. Ik verwacht mij zaterdag aan een leuke wedstrijd, temeer ik graag speel tegen sterke tegenstanders. Ik kijk er alvast naar uit. We mogen ons zeker nooit aanpassen aan een ander, we moeten uitgaan van onze eigen sterktes.”

 “Ik denk dat het de eerste keer in mijn carrière is dat we met zo een talentvolle groep samen voetballen. Het is ook een feit dat we met een zeer jonge groep spelen, met veel jong geweld. Dat is op zich een voordeel, al kan dat soms al eens tegenslaan wat tot nu toe nog niet gebeurd is. Er zitten in onze groep spelers met zoveel talent, waarvan mijn mond soms open valt. Er is ook een gezonde ambitie bij velen om in de amateurreeksen te kunnen voetballen en hopelijk voor ons is dat met HRS Haasdonk.”

Voetbal – 1ste provinciale (M) – HRS Haasdonk