HK Waasmunster wist zijn eerste match in tweede nationale tot een goed einde te brengen. De Waaslanders wonnen met 31-26 van HC Visé. Het wordt nu uitkijken of de troepen van Jo Bytebier daar volgend weekend, op Sporting Pelt, een verlengstuk kunnen aanbreien.

Coach Jo Bytebier (HK Waasmunster). Foto: RV.

“Door de afwezigheid van enkele spelers was het voor aanvang van de wedstrijd wat puzzelen” aldus Jo Bytebier. “Dit gaf uiteraard kansen aan een aantal andere spelers. We zijn heel goed van start gegaan. We speelden in verdediging heel geconcentreerd en vrijwel elke fout van de bezoekers werd afgestraft. Visé dreigde op een bepaald moment in de wedstrijd te komen, maar dankzij veel weerwerk konden we dit beletten. Hierdoor zijn we de rust ingegaan met een voorsprong.”

“Tijdens de rust heb ik op de kleine foutjes gewezen en er op aangedrongen om deze achterwege te laten. Tot mijn grote tevredenheid werd dit goed opgevolgd. Visé probeerde wel om de kloof te dichten, maar slaagde daar niet in. Het was het tegendeel, aangezien wij nog verder uitliepen. Daarna hebben we de wedstrijd rustig en op een volwassen manier uitgespeeld. Het was alleszins een zeer sterke collectieve prestatie.”

“Volgende week maken we de verplaatsing naar Pelt, maar we weten niet wat ons daar te wachten staat. Dit is eigenlijk een opleidingsploeg voor hun team dat uitkomt in de Beneligea. Dat betekent eigenlijk dat, wanneer ze thuis spelen, er een andere ploeg kan staat dan op verplaatsing. We gaan ons zeker niet aanpassen aan de tegenstander, het is vooral de bedoeling dat we vanuit onze eigen kracht spelen.”

Handbal – 2de nationale (M) – HK Waasmunster