Het ambitieuze Heilkant Zele won zondag met 0-2 op het veld van White Boys. Het was Nils De Vuyst, die de overstap maakte van E. Zele, die op het uur de score opende. In de slotfase van de wedstrijd lukte Addo Lardenoit de 0-2. Aanstaande zondag is Heikant gastheer voor de buren van Sparta Waasmunster.

Logo KFC Heikant Zele (RV).

“In mijn jeugdjaren heb ik bij de jeugd van Heikant gespeeld” klinkt het bij Nils De Vuyst. “Op mijn achttiende ben ik daar in de eerste ploeg gestart. Dat geeft mij sowieso het gevoel van terug thuis komen. Voor mij is Heikant dan ook een familieclub geworden.”

“Op White Boys was het een moeilijk te bespelen match. Het was ook een echte, tevens eerste, wedstrijd met inzet. Dat leverde veel strijd op, maar eigenlijk ook te weinig voetbal. Gelukkig was mijn goal een geruststelling, daarna volgde nog de 0-2.”

“Als ik terugblik op de wedstrijd dan was dit zeker geen topmatch. Het hoort wel bij het soort wedstrijden die nodig zijn om de drie punten te pakken. Volgende week nemen we het op tegen Sparta Waasmunster en dat is echt een match waar we naar uitkijken. Het zal een volledig andere match zijn, maar opnieuw zullen we volop voor de winst gaan.”

“Het klopt dat sommigen ons naar voor schuiven als top drie ploeg. Het is ook altijd mooi om ambitie te hebben, maar we willen vooral week na week presteren wat met onze kern zeker moet lukken. Als je naar onze bank kijkt dan zijn dat één voor één sterke spelers die kunnen starten. Het is dat wat de sterkte van Heikant is dit seizoen.”

Voetbal – 2de provinciale C (M) – Heikant Zele