De dames van Bosdam Beveren hebben een geweldige start genomen. Na vijf wedstrijden delen ze de leidersplaats met Club Brugge en de buren van Svelta Melsele. De voorbije speeldag waren ze duidelijk een maatje te groot voor SV Noorse. Het werd een vlotte 6-1 overwinning. Met drie doelpunten binnen het halfuur scoorde Joëlle Ots een loepzuivere hattrick.

De dames van Bosdam Beveren puurden twaalf punten uit de eerste vijf matchen. Copyright: RV

“We zijn tegen SV Noorse goed aan de wedstrijd begonnen en inderdaad met een hattrick” aldus Joëlle Ots. “We zijn dan de rust ingegaan met een 3-0 voorsprong. We zijn iets moeizamer aan de tweede helft begonnen. Het werd allemaal iets te slordig, maar dat nam niet weg dat we de 4-0 konden scoren. Door een penalty die de bezoekers kregen maakten ze het ons nog behoorlijk lastig. Niet veel later kwamen we met tien te staan, na een tweede gele kaart. We zijn blijven vechten en wisten nog tweemaal te scoren, met een 6-1 resultaat op het scorebord.”

“Met onze eerste plaats in het klassement zijn we uiteraard heel tevreden” luidt het bij Joëlle Ots. “Ik denk dat je als ploeg geen betere start kan hebben, dat ondanks de beperkte middelen. Eerlijk gezegd zijn we niet zo erg bezig met het klassement. We bekijken het wedstrijd per wedstrijd en hopen om zo de punten binnen te halen. Het is wel onze ambitie om in de linkerkolom te eindigen dit seizoen.”

“Onze volgende wedstrijd is over twee weken, dan spelen we tegen Eendracht Mazenzele” blikt Joëlle Ots vooruit. “Zij beschikken over een heel ervaren team dat heel verstandig speelt en moeilijk te kloppen is. Dat neemt niet weg dat ik ons zeker niet kansloos inschat.”

Voetbal – 2de nationale (V) – Bosdam Beveren – dames