Op het EK voor U21 in Spanje speelde Temsenaar Robbe Catthoor, met het nationaal team, een beresterk Europees kampioenschap. Dit kampioenschap werd in een mini-competitie gespeeld samen met Portugal, Duitsland, Catalonië, Hongarije en Nederland. Het Belgisch team won vlot vier van zijn vijf wedstrijden, enkel op de laatste dag moesten ze de duimen leggen tegen de Nederlandse ploeg. De achterban in Temse volgde de wedstrijden op de voet en was bijzonder fier op zijn poulain.

Robbe Catthoor (KC Temse) kwam in actie op het EK U21 in Spanje. Copyright: RV

“We wisten op voorhand dat we in de match tegen Nederland een heel goede kans op winst hadden” luidt het bij Robbe Catthoor; “We hadden een goed wedstrijdplan en zijn er met z’n allen vol voor gegaan. In de loop van de wedstrijd tegen Nederland werd ons geloof op winst alleen maar groter, zeker na ons fantastisch inhaalmanoeuvre. Het publiek was geweldig en we mogen terugblikken op een formidabele finale. Het is echt wel jammer dat de bal net niet goed viel en we naast het goud grepen.”

“Voor mij persoonlijk was het een super leuke ervaring die ik heb mogen delen met een super leuke groep” aldus Robbe Catthoor. “Het is een zeer talentvolle groep, met super mensen. Ik ben alleszins blij dat ik iets heb kunnen bijbrengen tijdens de matchen die ik heb mogen spelen. KC Temse is een fantastische club, ik ben hen heel dankbaar voor de support. Voor de nationale ploeg staan er de komende tijd geen wedstrijden meer op het programma. De focus kan nu terug volledig gelegd worden op het behalen van onze doelstellingen in clubverband.”

Korfbal –Promoleague A – KC Temse