Met doelpunten van Volkan Özen, Kor Notteboom (2) en Frederik Van Driessche won FC Moerbeke met 4-2 van hekkensluiter KV Sint-Gillis. Volgende weekend spelen ze uit tegen KSK Grembergen.

Frederik Van Driessche (KFC Moerbeke).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Voor de match hadden we het heugelijke nieuws ontvangen dat onze doelman Sam Noeninckx en zijn partner de trotse ouders waren geworden van een flinke dochter, genaamd Mona” klonk het opgewekt bij Frederik Van Driessche.

“We hebben tegen KV Sint-Gillis de wedstrijd eerder moeizaam aangevat” gaat Frederik Van Driessche verder. Ik vond de bezoekers de eerste twintig minuten eigenlijk de betere ploeg, dit resulteerde voor hen in een doelpunt. Pas daarna zijn we wakker geschoten en hebben we de match in handen genomen. Met doelpunten van Volkan Özen en Kor Notteboom wisten we nog voor de rust het tij te keren.”

“In de tweede helft hadden we overwicht, maar ging er langs beide kanten weinig dreiging uit. Bij een duel is Ciodi Volckerick ongelukkig neergekomen en heeft zich daarbij geblesseerd aan zijn linkerschouder. Het verdict luidde achteraf dat het een complexe sleutelbeenbreuk is. Hij is gisteren onder het mes gegaan. We gaan hem dus jammer genoeg een tijdje missen.”

“Kort daarna werd Kor Notteboom foutief gestopt in de zestien, waarna ik de penalty kon omzetten. Toen KV Sint-Gillis in de slotfase van de match nog de aansluitingstreffer kon maken, werd het nog even spannend. Die hoop werd snel de kop ingedrukt toen Kor Notteboom zijn tweede goal van de namiddag scoorde. We hebben als ploeg een goede reactie getoond en wisten dan ook verdiend de drie punten thuis te houden.”

“Nu volgt met KSK Grembergen een voor mij vrij onbekende ploeg. Ik denk dat we aan elkaar gewaagd zijn, het zal de vorm van de dag zijn die een bepalende factor zal zijn. Zelf leven we van match tot match, we mogen zeker niet ontevreden zijn met onze puntenoogst tot nu toe. Het is ons doel om een rustig seizoen te draaien en de toppers eens goed te doen zweten.”

Voetbal – 2de provinciale C (M) – KFC Moerbeke