Na winst tegen Topsport School Vilvoorde verloor Vamos voor de tweede maal op rij met 3-2 cijfers. Zaterdagavond gebeurde dit in de uitwedstrijd tegen Mendo Booischot. Komende zaterdag rekenen de heren van Vamos op de verbale steun van hun supporters in de thuismatch tegen Hemiksem-Schelle.

Coach Jiri Vermeulen (Vamos Stekene heren).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“We zijn in de uitmatch tegen Booischot sterk gestart, waardoor we al snel 5-8 voor stonden” blikt coach Jiri Vermeulen terug. “Een te hoge foutenlast bracht de thuisploeg terug in de wedstrijd. Jammer genoeg verloren we die set finaal met 26-24. In de tweede set kregen we het omgekeerde beeld te zien. We namen een twijfelende start, maar trokken deze set vlot naar ons toe en wonnen met 20-25.”

“In de derde set stapelden we opnieuw de foutenlast op en konden we tegen een stabiel Booischot weinig weerwerk bieden. Dat betekende dat, als we niet met lege handen huiswaarts wilden gaan, we ons in set vier moesten herpakken. Het was vechten tegen een degelijk Booischot, al moesten we er over waken dat we onszelf ook niet nodeloos onder druk te zetten. Met een 20-25 score trokken we die set naar ons toe, waardoor we meteen een vijfsetter afdwongen.”

“Booischot zette meteen veel druk op onze side-out, waardoor we snel op achterstand kwamen. Een achterstand die we op geen enkele manier nog konden goed maken. Het gevolg was dat we met één punt zijn teruggekeerd naar het Waasland. Hierdoor staan we na drie wedstrijden in de middenmoot van het klassement in eerste nationale.”

“Na onze titel en de daaraan gekoppelde promotie hebben we de kern op verschillende posities aangevuld. Als we rekening houden met het blessureleed, het inpassen van de nieuwe spelers en het verloop van de voorbereiding dan mogen we qua resultaat tevreden zijn. In mijn groep is alleszins voldoende volleybalcapaciteit aanwezig om er dit seizoen iets moois van te maken.”

“Ik heb van elke speler al zeer sterke flitsen gezien, maar ook als team wordt er met inzet gewerkt. Dit is alleszins hoopvol voor wat nog komen moet. De eerstkomende wedstrijden gaan we er alles aan doen om het elke tegenstander zo moeilijk mogelijk te maken. Met deze mindset zal ons spelniveau zeker nog stappen zetten in de goede richting.”

Volleybal – 1ste nationale A (M) – Vamos Stekene heren