In eerste provinciale van het damesbasketbal wonnen de dames van de Sint-Niklase Condors hun eerste thuismatch van het seizoen met 70-51 van Sparta Laarne. Aanstaande zondag spelen ze uit tegen Gent-Oost Eagles.

Logo BC Sint-Niklase Condors (RV).

“Na onze verliesmatch tegen Ronse, op de openingsmatch, wouden we onze eerste thuiswedstrijd absoluut winnend afsluiten” klinkt het bij coach Pieter Foubert. “We zijn veel te slap aan de wedstrijd begonnen, met te weinig agressiviteit in verdediging. Ook de afstand shots van Laarne deden ons pijn.”

“In het tweede quart hebben we als ploeg toch wat meer wilskracht getoond. Bij momenten toonden we dat we als ploeg wel degelijk kunnen verdedigen en in aanval voor elkaar kunnen spelen. Dit zorgde ervoor dat we de rust konden ingaan met een kleine voorsprong.”

“In de tweede helft hebben we deze voorsprong geleidelijk aan uitgebouwd, zodat we de match relatief rustig konden beëindigen. Niettegenstaande deze zege beseffen we met z’n allen dat we als ploeg nog een pak moeten groeien.”

“Het is alleszins onze ambitie om bovenaan een rol van betekenis te spelen. Hiervoor moeten we zowel individueel dan als ploeg toch nog een aantal stappen voorwaarts zetten. Het komend weekend spelen we tegen Gent-Oost Eagles. Willen we aanspraak maken op de zege dan zullen we van bij aanvang van de match wakker moeten zijn. Ik ben er echter van overtuigd dat onze ploeg voldoende kwaliteit in huis heeft om van elke ploeg in onze reeks te kunnen winnen.”

Basketbal – 1ste provinciale (V) – BC Sint-Niklase Condors dames